Nagrada Berčeku, premijera Nečiste krvi na Paliću

Srna
Nagrada Berčeku, premijera Nečiste krvi na Paliću

BEOGRAD - Glumac Aleksandar Berček i njemački reditelj Kristijan Pecold dobitnici su nagrade “Aleksandar Lifka” za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, saopštio je danas Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma Palić, koji će biti održan od 17. do 23. jula.

Zelenović je na konferenciji za novinare rekao da sa velikim zadovoljstvom može saopštiti i da će novouvedena festivalska nagrada “Aleksandar Lifka” za doprinos regionalnoj kinematografiji biti uručena slovenačkoj glumici Mileni Zupančič.

Prema Zelenovićevim riječima, 28. Palić se “vratio u potpunosti svojim korijenima” kao “susretište autora -bosanskohercegovačka “Tabija” , turski “Duhovi” i ruski “Parket”.

Festival evropskog filma sa 15 različitih selekcija i programskih cjelina biće održan 28. put od 17. do 23. jula na jedinstvenoj Letnjoj pozornici na Paliću, kao i u bioskopima Jurosinema, Abazija i Lifka u Subotici.

Pored filmskog programa, publika će moći da prati brojne prateće sadržaje kao što su koncerti, izložbe, promocije, radionice i stručna predavanja. Organizator festivala je Otvoreni univerzitet Subotica.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana