Nadrealne igre svjetla i sjene: Sutra izložba “Prostori savršene plastike”

B.P.
Nadrealne igre svjetla i sjene: Sutra izložba “Prostori savršene plastike”

BANjALUKA - U Kamenoj kući tvrđave Kastel, sutra od 19 časova, biće otvorena izložba “Prostori savršene plastike” autora Mateje Galić i Željka Korena iz Mostara.

Čudnovate geometrijske konstrukcije i prostori u kojima se događa igra svjetla i sjene tek su neke od poveznica koje radove Mateje Galić i Željka Korena svrstavaju pod zajednički likovni naziv.

Galićeva i Koren su dvoje savremenih bh. umjetnika koje veže senzibilitet prema nadrealističkom izražavanju u kojem geometrijske forme i objekti mogu poprimiti različita ili potpuno izgubiti značenja. 

- U našoj viziji prostor galerije predstavlja dio postava, odnosno galerija je alegorija prostora u kojem egzistiraju naša velika životna ostvarenja. Ulazak u galeriju pretpostavlja iskustvo ulaska u prostor očekivanja, a posjetilac time postaje dijelom koncepta te svakim novim pokretom izlazi iz postojećeg okvira - naveli su autori.

Djela Mateje Galić i Željka Korena tvore cjelinu u kojoj se nadopunjavaju volumen i iluzija volumena, otvoreni i zatvoreni prostor, eksterijer i interijer čime je stvorena likovna simbioza u kojoj se radovi međusobno ne nadmeću za pažnju već komplimentiraju međusobne kvalitete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana