Na repertoaru banjalučkog “Sinepleksa Palas” pet novih ostvarenja

Agencije
 Na repertoaru banjalučkog “Sinepleksa Palas” pet novih ostvarenja

Hladniji jesenji dani su uvijek pravo vrijeme za traganje za novim filmovima, a za ljubitelje bioskopskih sala, od večeras će se na repertoaru banjalučkog “Sinepleksa Palas” naći pet novih ostvarenja za svačiji ukus, od horora, preko drame i biografije do komedije.

Prvi na redu je horor film “Odbrojavanje”, u režiji Džastina Deka.

- Film prati mladu medicinsku sestru, Talitu Bejtmen, koja iz zabave preuzima aplikaciju koja tačno predviđa kada će osoba umrijeti. Aplikacija joj tada pokaže da ima samo tri dana života. Kako vrijeme prolazi, nju počinje da  progoni tajanstvena figura, a Talita mora da pronađe način da spasi svoj život prije nego što joj ponestane vremena - naznačeno je o ovom filmu, u kojem glume En Vinters, Elizabet Lajl i drugi.

Drugi na redu je već dugo iščekivan i najavljivan film “Rat struja”, koji je već 2017. godine objavljen na festivalu u Torontu, a tek sada će doživjeti svjetsku premijeru.

- Okosnica filma je bespoštedno nadmetanje Tomasa Edisona i Džordža Vestinghausa oko toga čiji će električni sistem strujom snabdijevati moderni svijet. Priča prati Tomasa Edisona (Benedikt Kamberbač) koji se drži svoje istosmjerne struje i nju pokušava uvesti na Menhetn uprkos očitim nedostacima. No, plan mu ne ide glatko jer tu u priču dolazi Nikola Tesla (Nikolas Holt) sa svojom izmjeničnom strujom, a njega finansijski podržava bogataš i biznismen Vestinghaus (Majkl Šenon) – naznačeno je  o ovom ostvarenju.

Jedan od najiščekivanijih filmova je i biografsko ostvarenje o životu glumice, pjevačice i plesačice Džudi Garland.

- Zima je 1968. godine, a legenda šoubiznisa, Džudi Garland, dolazi da nastupa u London. Prošlo je 30 godina otkako je snimila “Čarobnjaka iz Oza” no ako joj je glas i oslabio, njegov dramatični intenzitet samo je ojačao. Pripremajući se za nastup, boreći se s menadžmentom, šarmirajući muzičare i prisjećajući se uspomena s prijateljima i obožavaocima, njena pamet i toplina posebno dolaze do izražaja - navedeno je o filmu, u kojem je poseban osvrt posvećen dijelovima u slavu glasa, ljubavi i glamura, ali i gubitku snage, nostalgiji i tugovanju.

Film je režirao Rupert Guld, a u glavnoj ulozi je Rene Zelveger.

Preostala dva ostvarenja koja će biti dostupna u “Sinepleksu Palas”  su “Džuli” i “Godina vjenčanja”.

“Godina vjenčanja” je romantična komedija čija radnja prati mladu djevojku Maru, koja sasvim slučajno ulazi u vezu sa momkom Džejkom, s kojim započinje njihova zajednička avantura.

- Stvari idu dobro sve dok ne počnu dolaziti pozivnice za vjenčanja što je za Maru noćna mora, ali Džejk je oduševljen. U masi pozivnica zajednički odlučuju na kojim vjenčanjima će prisustvovati te kreću u zajedničku avanturu gostovanja na vjenčanjima - navodi se o ovom ostvarenju.

“Džuli” je film koji prati odrastanje Karlosa Akoste na ulicama siromašne i napuštene Havane. Dječak od ranijih dana biva zainteresovan za ples, da bi kasnije postao prvi crni plesač koji nastupa u nekim od najprestižnijih baletskih uloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana