Na književnim susretima u Banjaluci pisci iz osam zemalja

Srna
Na književnim susretima u Banjaluci pisci iz osam zemalja

Banjaluka - U Banjaluci su večeras održani prvi Međunarodni književni susreti na kojima su učestvovali pjesnici iz osam zemalja regiona.

Predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević rekao je da je ovo za Udruženje istorijski datum jer najavljuje bolje vrijeme za pisce iz Srpske.


"Ovo je prilika da se susretnemo sa književnicima iz cijelog svijeta u Banjaluci. Očekujemo da će se svake godine broj učesnika na ovim susretima povećavati", rekao je Bjelošević novinarima.

On je prije početka Književnih susreta poručio da Republika Srpska ima značajne pisce, te da Udruženje književnika Srpske ima misionarsku ulogu - da približi svijet ovim piscima, a njihova djela nametne svijetu.

Bjelošević je naveo da su gosti književnih susreta ugledni pjesnici, ali i izdavači iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Rusije, Crne Gore, te Njemačke.

Bugarski pisac Roman Kisjov iz Sofije izrazio je zadovoljstvo što je učesnik prvih Međunarodnih književnih susreta, te poželio da ova manifestacija potraje.

On je dodao da će se sutra predstaviti i posjetiocima Sajma knjige, ali da će imati i priliku da upozna djela pisaca iz Srpske.

Međunarodni književni susreti održavaju se u znaku obilježavanja 100 godina od smrti pisca Petra Kočića.

Međunarodnim književnim susretima prisustvovao je vršilac dužnosti pomoćnika ministra za kulturu Tanja Đaković, direktor Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljilja Petrović Zečić, generalni konzul Srbije u Srpskoj Vladimir Nikolić i gosti iz kulturnog i političkog života Banjaluke i Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana