Na izletištu Zelenkovac promocija kulturnog nasljeđa

Srna
Na izletištu Zelenkovac promocija kulturnog nasljeđa

Mrkonjić Grad - Na izletištu "Zelenkovac" kod Mrkonjić Grada otvorena je prodajna izložba fotografija "BiH i evropska mladost", autora Harija Maslića.

Maslić je rekao da je cilj izložbe promocija bogatog kulturnog nasljeđa BiH.

"Cilj je da se poveže tradicija naroda u BiH sa afinitetima i zahtjevima publike iz zapadne Evrope", naveo je Maslić.

Fotografije su nastale u Zenici, Travniku, Sarajevu, Kreševu, Trebinju, Mostaru, Stocu, Jajcu, Mrkonjić Gradu i Zelenkovcu, a bilježe portrete i krajolike.

Predsjednik Ekološkog pokreta "Zelenkovac" Boro Janković rekao je da se BiH na ovaj način promoviše kao dio evropskog kulturnog kruga.

"BiH je u svijetu uglavnom predstavljena kao negativna, isfrustrirana zemlja, a Maslić je zabilježio lijepe stvari koje predstavlja publici", istakao je Janković.

Izložbu je organizovala Marketinška i grafička agencija za promociju bosanskohercegovačke umjetnosti "MerisCon" iz Njemačke. 

Ruski avioni nikada nisu pogodili civilnu metu

Moskva - Ruski borbeni avioni nisu pogodili nijednu civilnu metu od početka vazdušnih udara u Siriji prije skoro tri mjeseca, rekao je komandant ruskih aerosvemirskih snaga general-pukovnik Viktor Bondarev.
"Ruske avio snage nikada nisu pogodile civilne mete. Piloti su dobro obučeni i nikada nisu promašili metu, niti su ikad pogodili osjetljive lokacije kao što su škole, bolnice, džamije", rekao je on.

Bondarev je, takođe, rekao da je isporuka ruskog sistema zemlja-vazduh "S-400" Siriji pomogla da se "u sirijski vazdušni prostor uvede red".

Grupa "Amnesti internešenel" saopštila je protekle sedmice da je u ruskom bombardovanju Sirije ubijeno mnogo civila i da se to izjednačava sa ratnim zločinom.

Rusko Ministarstvo odbrane snažno je odbacilo ove optužbe. /kraj/dd

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana