Na 15. Danima pozorišta najbolja predstava "Mrešćenje šarana"

Srna
Na 15. Danima pozorišta najbolja predstava "Mrešćenje šarana"

MRKONjIĆ GRAD- Predstavu "Mrešćenje šarana" Centra za kulturu "Masuka" iz Velike Plane publika je proglasila najboljom na "Danima pozorišta" u Mrkonjić Gradu.

Pobjednička predstava je nastala po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Dejana Cicmilovića.

"Predstava govori o našoj prošlosti, o onome što se dešavalo četrdesetih godina prošlog veka", rekla je ranije novinarima glumica Jelena Stojadinović.

Ona je dodala da na sceni igra dvostruku ličnost.

"U prvom delu gledamo da budemo dopadljivi publici, da to bude komedija, a onda u drugom delu kreće tragedija", objasnila je Stojadinovićeva i dodala da je bilo divno igrati pred mrkonjićkom publikom.

Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu, 15. po redu, završeni su sinoć predstavom "Seks, laži i divlje guske" Dramskog amaterskog studija "Daske" iz Laktaša. Riječ je o predstavi koja je nastala po tekstu Vudi Alena, a u režiji Ognjena Todorovića, koji je rekao novinarima da je tekst nastao početkom 21. vijeka.

"Predstava govori o univerzalnim pitanjima - koliko ljudi varaju, koliko poznaju svog partnera, koliko daleko mogu da idu i da li bi ikad oprostili prevaru", objasnio je Todorović.

U okviru ovog festivala proteklih dana odigrane su i predstave "Čakanje Godota" Šentjakobskog gledališta iz Ljubljane i "Jedan Pikaso" Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. Direktor festivala Sonja Jovandić se nada da je publika zadovoljna ovogodišnjom selekcijom predstava, koja je bila raznolika.

"Imali su priliku da vide četiri žanrovski različite predstave i nadam se da ćemo nastaviti da pravimo raznovrsne selekcije", dodala je Jovandićeva. Manifestacija "Dani pozorišta" održana je u Kulturno-sportskom centru "Petar Kočić" u organizaciji Gradskog pozorišta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana