Muzika Vladana Desnice premijerno u javnosti

M. M.
Muzika Vladana Desnice premijerno u javnosti

BANjALUKA - Veče posvećeno književniku Vladanu Desnici, od čijeg odlaska ove godine se obilježava 55 godina, biće održano večeras u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Na ovom događaju premijerno će biti izvedene kamerne kompozicije Vladana Desnice, na osnovu neobjavljenih i javnosti do sada nepoznatih muzičkih partitura pronađenih u piščevoj zaostavštini, a koje su dobijene na uvid ljubaznošću piščevih nasljednika.

Na koncertu “Muzika Ivana Galeba” nastupiće Sara Ristić (sopran), Anđela Simić (mecosopran), Đorđe Petrović (tenor), Jana Čokić (violina) i Ružica Stamenković (klavir).

- Posjetioci će istoga dana u NUBRS  biti u prilici da pogledaju izložbu autorke Olge Krasić-Marjanović, koja je svoju originalnu postavku imala u Biblioteci grada Beograda 2005. godine - saopštili su iz NUBRS o ovom događaju koji počinje u 18 časova.

Prisutnima će se obratiti upravnik Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo, prof. na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Ivana Miladinović-Prica, unuka Vladana Desnice dr Ksenija Škarić i ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana