Muzički kabare “Nas dve” za početak “Otvorene scene”: Komedija i pjesma kao podrška ženama

B. P.
Foto: Agencije

BIJELjINA - Muzičkim kabareom “Nas dve” danas će u 21 čas zvanično započeti ovogodišnja manifestacija “Otvorena scena” u Bijeljini.

Tekst i režiju ove komedije potpisuje glumica i dramaturg Tatjana Kecman, a igraju i pjevaju Kecmanova i popularna Ana Radonjić poznata i kao Zoe Kida.

Predstava prati ubrzani misaoni tok, žene opsjednute uspjehom, zaradom, titulom, izgledom, popularnošću i njenim alter-egom, u kojem je dosta foliranja i fame. Zbog svoje raspolućenosti, u njene naglas izgovorene misli se, uz mnoštvo preplitanja, neprestano ubacuju nove asocijacije.

U svom tom rasulu misli, u toj “salati” od riječi, ona besmisleno ponavlja bujicu savjeta o novim metodama za uspjeh u društvu, a njen alter ego, gladan ljubavi, uz pomoć pjesme bježi u romantiku i ono malo duše.

- Dvije potpuno različite žene, u jednoj, spaja kabaretsko veče u kojem se spontano, pjeva, glumi i nazdravlja životu. U ovim urbanim vremenima, gdje zarad karijere sve više žena zanemaruje prirodu, materinstvo, ljubav, naš kabare je podrška prirodno lijepoj i nježnoj ženi koja se stidi sebe - rekla je Kecmanova.

Manifestacija “Otvorena scena” trajaće do 6. avgusta. Svi nastupi biće održani na platou ispred Centra za kulturu “Semberija” i u pješačkoj zoni u ulici Patrijarha Pavla. 

“Otvorena scena” je prije svega, namijenjena promociji bendova bijeljinske muzičke scene, mladih glumaca, pjevača i drugih scenskih umjetnika koji će, uz goste iz susjednih zemalja i gradova, obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu Bijeljine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana