MSU RS u konkurenciji za nagradu Živa

A. M.
MSU RS u konkurenciji za nagradu Živa

Banjaluka - Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske našao se u konkurenciji za nagradu "Živa" za najbolji muzej jugoistočne Evrope uz još trinaest muzeja.

Priznanje dodjeljuje Forum slovenskih kultura, a muzejski stručnjaci - sudije za ovu međunarodnu nagradu posjetili su Muzej i odlučili da se nađe u trci za ovo vrijedno priznanje.

Prilikom biranja najboljeg, žiri će ocjenjivati inovativnost u postavkama, kolekcije, izložbene aktivnosti, rad sa mladima i otvorenost ka publici. Pažnju će usmjeriti i na funkcionisanje svakog odjeljenja u muzeju, a sve to u skladu sa uslovima rada institucije, brojem zaposlenih, raspoloživim budžetom, planom i programom.

Nagrada "Živa" je ustanovljena na inicijativu stručnjaka Foruma slavenske kulture 2012. godine. Slavenska boginja Živa predstavlja princip života, mladosti, ljepote, blagosti, vitalnosti i plodnosti. Nagradom se želi prepoznati izvrsnost u sektoru pokretne i nepokretne baštine posebnog regiona u Evropi, ali i raditi na promociji najbolje prakse kulturnog nasljeđa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana