MSU Republike Srpske: Zatvaranje izložbe Kate Mijatović

A. M.
MSU Republike Srpske: Zatvaranje izložbe Kate Mijatović

Banjaluka - Stručno vođenje kroz postavku Kate Mijatović "Između neba i zemlje" biće održano danas u 19 časova, čime će ova izložba biti zatvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Biće ovo posljednja prilika da kroz javno vođenje sa kustosom Muzeja Žanom Vukičević zainteresovana publika sazna više o konceptu ovog projekta i umjetnici koja je predstavljala Hrvatsku na 55. venecijanskom bijenalu 2013. godine.

Atraktivna postavka u Muzeju savremene umjetnosti RS otvorena je 4. septembra 2014. godine i obuhvata interaktivni portal "Arhiv snova", video-radove i foto-dokumentaciju performansa koje je umjetnica realizovala tokom 20 godina svog stvaralaštva.

Zaljubljenici u savremenu umjetnost imali su priliku da vide prostorno i kontekstualno specifičan video-rad "Nesvjesno: Canal Grande". Za potrebe izložbe u Muzej savremene umjetnosti RS dovezena je autentična venecijanska gondola bijele boje, u kojoj je Kata Mijatović izvela ovaj performans, a koja čini centralni motiv postavke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana