Monodrama “Nenapisana pisma” gostuje  u Trebinju

B. P.
Monodrama “Nenapisana pisma” gostuje  u Trebinju

TREBINjE - Na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju sutra od 20 časova biće priređeno izvođenje monodrame “Nenapisana pisma” u izvođenju prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu Vanje Milačić. 

Ova predstava će biti izvedena u okviru pratećeg programa izložbe “Dodirom kroz stvaralaštvo Nadežde Petrović” koja je nastala u saradnji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Umetničke galerije Nadežde Petrović u Čačku, a čiju postavku posjetioci mogu pogledati do 17. jula u Muzeju Hercegovine.

Monodrama “Nenapisana pisma” predstavlja život i stvaralaštvo Nadežde Petrović kroz dijalog i obraćanje velikom umjetniku i prijatelju Ivanu Meštroviću.

Izvođenje u centar pažnje postavlja lik velike srpske slikarke, dobrotvorke, govornice, reporterke, bolničarke i heroine Prvog svjetskog rata. Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, njenim emotivnim nedoumicama, položajem umjetnika i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka oživjela je lik Nadežde Petrović u svom tekstu “Nenapisana pisma” koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović. Glumica Vanja Milačić samo predvodi veliki ženski tim koji stoji iza ove predstave. 

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana