Monika se vraća na mliječni put

Ratomir Mijanović
Monika se vraća na mliječni put

Trebinje - Filmska kuća, pruga i prateći objekti na Klobuku uz samu crnogorsku granicu, biser u kamenu, selo Uvjeća kod Trebinja i stoljetni platani u centru grada, sve spremno čeka proslavljenog režisera Emira Kusturicu koji gotovo da je okupio kompletnu ekipu za nastavak snimanja filma "Na mliječnom putu".

Nastavak je praktično počeo snimanjem nekih scena na Mećavniku, a u utorak će filmske ekipe svoja mjesta zauzeti u centru Trebinja zbog snimanja nekih scena sa početka ovog igranog ostvarenja.

U trebinjskoj kasarni već su postavljene kulise zbog snimanja takozvanih "green screen" scena.

U Trebinje je već stigao asistent režije Slobodan Dedejić, koji razgovara sa statistima i glumcima koji će snimati u nastavku, među kojima je i Beluči i njena srpska koleginica Sloboda Mićalović, koje dolaze početkom jula.

- U filmu glumi i Bajram Severdžan, Emirov glumac naturščik, koji je već igrao u njegovom filmu "Crna mačka beli mačor", makedonski glumac Pepi Mirčevski i takođe makedonska glumica Ratka Radmanović, koja dolazi 30. juna - kazao je Dedejić.

On je dodao da je, pored lika mlade, koju tumači Monika Beluči i nevjestine sestre, koju će igrati Sloboda Mićalović, Radmanovićeva angažovana da glumi lik babe koja u filmu prodaje mlijeko.

Severdžan glumi provodadžiju, dok Pepi Mirčevski glumi lik seoskog popa i kuvara.

- Svi ovi glumci će zasad biti angažovani, što ne znači da se kasnije neće pojaviti još neki poznati glumci, nakon što bude završen ljetni dio snimanja. Već ove sedmice u krugu trebinjske kasarne snimaju "green screen", u utorak snimaju na Trgu slobode u centru Trebinja, da bi u srijedu snimanje bilo nastavljeno kod sabornog hrama, a krajem sedmice slijedi snimanje na magistralnom putu Trebinje - Ljubinje, u vinogradima "Vukoje" - pojasnio je Dedejić.

Prema njegovim riječima, na svim ovim mjestima snimaju kadrove koji su ostali nedovršeni iz prošle godine, što planiraju da okončaju do Vidovdana, a nakon toga ekipa se seli u selo Uvjeću, gdje će se, s promjenama lokacija od svaka tri do četiri dana, na relaciji selo Uvjeća - selo Klobuk, snimati krajem juna i u julu.

Za potrebe snimanja filma tražili su statiste iz Trebinja i Ljubinja. U Trebinju su mu bili potrebni sredovječni muškarci koji bi u filmu glumili vojnike, dok je traženo i 40 statista iz Ljubinja i to 20 žena i 20 muškaraca u dobu od 55 do 80 godina.

Scene u Ljubinju

Snimanje u Ljubinju planirano je za početak ili sredinu jula, a biće snimana scena u improvizovanom izbjegličkom logoru, u kojoj će i glavna glumica Monika Beluči boraviti dva do tri dana snimanja, zajedno sa statistima koje traže.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana