Monika i Kusturica kod premijera Vučića

Tanjug
Monika i Kusturica kod premijera Vučića

Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je danas u Vladi Srbije primio italijansku glumicu Moniku Beluči, koja će večeras otvoriti beogradski Međunarodni filmski festival FEST, i režisera filma u kojem ona glumi Emira Kusturicu.

Vučić je zahvalio Moniki Beluči što je doprinjela promociji Srbije i srpske kulture kroz projekte koje je radila sa rediteljem Emirom Kusturicom, saopštila je Vlada Srbije.


Monika Beluči je kazala da je za nju važan rad sa rediteljima iz drugih zemlja.

"U ovom filmu čak glumim na srpskom jeziku, i to je nevjerovatno iskustvo koje sam stekla u Vašoj zemlji", rekla je Monika Beluči o filmu "Na mliječnom putu".

Kusturica je zahvalio Vučiću na ličnoj podršci koju je pružio tom njegovom filmu. Vučić je kazao da je promocija Srbije kroz filmsku industriju važna i da će Vlada Srbije podsticati filmske projekte, i pomoći da se stvore dobri uslovi za snimanje filmova i produkcije u Srbiji.

Slavna glumica je od premijera Aleksandra Vučića dobila korpu punu srpskih proizvoda, a italijanski ambasador Beogradu Đuzepe Manca je iskoristio priliku da našem slavnom reditelju uruči Orden italijanske zvijezde za doprinos Emira Kusturice afirmaciji italijanske kulture i italijanskih umjetnika.

"Kusturica je povezan s kulturom naše zemlje i smatra italijanski film svojim uzorom. Ulicama i mestima u 'Drvengradu' dao je imena velikana naše kinematografije, prije svega Felinija, dok italijanski filmovi uvijek zauzimaju važno mesto u programu njegovog festivala Kustendorf", navodi se u obrazloženju dodjele ordena

Kusturica je napomenuo da je na početku svoje karijere mnogo naučio iz filmova italijanskog neorelaizma: "Radujem se što tako važna italijanska umjetnica doprinosi tako što promoviše naš najjači filmški festival", kazao je Kusturica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana