Monika Beluči ponovo u Trebinju

Ratomir Mijanović
Monika Beluči ponovo u Trebinju

TREBINjE - Italijanska glumica Monika Beluči doputovala je juče u Trebinje sa mlađom kćerkom Leonom, radi snimanja filma "Na mliječnom putu" režisera Emira Kusturice.

Belučijeva će sa kćerkom i dadiljom, kao i prošle godine, biti smještena u hotelu "Platani".

U Trebinje je doputovala iz Francuske na dubrovački aerodrom.

Prilikom ulaska u hotel, filmska diva je vrlo ljubazno pozirala fotoreporterima. Scene za film sa Belučijevom danas će biti snimane u Bileći. Planirano je da snimanje u Hercegovini traje do 12. septembra.

Inače, nadomak crnogorske granice, na mjestu gdje u doba majskih vrućina slabo ko i u automobilu prolazi, ovih dana vlada užurbanost. Mjesto dešavanja je imanje porodice Orbović, gdje su napravljeni filmska kuća, pruga i prateći objekti, a glavni akteri su tehnička i glumačka ekipa filma.

U filmskom objektu, koji je Kusturica izgradio za potrebe filma, nalazi se djevojačka soba u kojoj Milena (glumi je Sloboda Mićalović) provodi slobodno vrijeme i vrijedno vježba na konju sa hvataljkama.

Pored kreveta je vitrina, koju krase fotografije Milene i njenog brata, kojeg glumi Miki Manojlović. U dvorištu seoskog domaćinstva gaču guske, a svoju scenu "čekaju" i dvije krave.

Nekoliko metara od kuće, pored željezničke pruge, nalazi se uobičajen filmski ambijent - kamere, reflektori, reportažna kola, šator u kojem filmska ekipa pravi pauzu za ručak i drvena baraka u kojoj se glumice presvlače i šminkaju. Sve u svemu, slika kao ona od prije godinu.

Drugi dio snimanja prekinut je krajem septembra prošle godine.

- Film je smišljeno tada zaustavljen jer ima mnogo trikova, a ti trikovi su sporohodni i da bi bili dobri, treba mnogo vremena da se naprave, tako da će film biti do kraja ove godine kompletiran i 2016. u Kanu - kazao je Kusturica i dodao da planira da na filmsko platno prenese trilogiju o suprotnosti rata i ljubavi, priču koja je, kako kaže, centralna ideja njegovog života.

Prema najavama iz produkcije, osim Belučijeve i Mićalovićeve, na Klobuku će snimati i glumac naturščik Bajram Kolja Severdžan.

Asistent režije Slobodan-Boban Dedejić ističe da se glumačka ekipa kompletira.

- U filmu glumi i Severdžan, Emirov glumac naturščik, koji je već igrao u njegovom filmu "Crna mačka bijeli mačor", makedonski glumac Pepi Mirčevski i takođe makedonska glumica Ratka Radmanović, koja dolazi 30. juna - kaže Dedejić za naš list.

On dodaje da je, pored lika mlade, koju tumači Belučijeva, i nevjestine sestre, koju će igrati Mićalovićeva, Radmanovićeva angažovana da glumi lik babe koja u filmu prodaje mlijeko, Severdžan glumi provodadžiju, dok Pepi Mirčevski igra seoskog popa i kuvara.

Svi ovi glumci će, kaže, za sada biti angažovani, što ne znači da se kasnije neće pojaviti još neki poznati glumci, nakon što se završi ljetni dio snimanja.

Film će se, osim na Klobuku, snimati i u selu Uvjeća kod Trebinja, a tokom ljeta glumcima će se pridružiti i Miki Manojlović. Ali, ako je suditi po dosadašnjoj praksi, nemojte se iznenaditi ukoliko još neko od poznatih glumaca posjeti Trebinje.

Film je priča o ljubavi i ratu u kojoj Kusturica igra monaha, a Belučijeva djevojku koja se zaljubljuje u Predraga Mikija Manojlovića, u filmu brata mljekarice Slobode Mićalović.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana