Modni fotograf Pavel Surovi predstavlja Srbiju na samitu "Put svile Peking 2024"

S.K.
Foto: Ustupljena fotografija

PEKING - U Pekingu počeo samit " Put svile Peking 2024“ (2024 Silk Road Rediscovery Tour of Beijing)  na koji su pozvane poznate ličnosti iz cijelog svijeta a koji grad Peking organizuje u saradnji sa China Media Group.

Među učesnicima samita su poznati umjetnici, direktori medijskih kuća, bivši ministri informisanja i influenseri čak iz 39 zemalja. Srbiju na ovom samitu predstavlja poznati modni fotograf i umjetnik Pavel Surovi iz Kisača, koji je direktor Kulturnog centra Kisač.

-Za mene je velika čast da je tako velika zemlja Kina prepoznala moj umetnički rad. Posle mnogobrojnih poseta kineskih delegacije Kisaču i Kulturnom centru u Kisaču, predstavnici grada Pekinga su me odabrali da budem njihov gost. Njima se svidela ideja kako mogu fotografije narodnih nošnji koje sam pravio za otvaranje Evropske prestonice kulture - Novi Sad da imaju takvu popularnost u svetu i kod publike da se izlažu u mnogim ebropskim gradovima – kaže Surovi.

Ponosan je kaže, što je organizator odlučio da njegovu fotografiju na poster ovogodišnjeg Pekinškog samita.

-Odlazak Kinu za mene predstavlja novo neverovatno iskustvo, puno toga sam naučio, a mislim da sam i uspeo zadiviti delegaciju Grada Pekinga svojim vizijama, filozofijom i umetničkim delima. Raduje me što mogu predstavljati Republiku Srbiju, Grad Novi Sad. Kulturni centar Kisač, kao i prezentovati svoja umetnička dela u Pekingu!   - naglasio je Surovi.

Gostoprimstvo

Pavel Surovi naglašava da ovakvo gostoprimstvo nije doživio nigdje na svijetu.

-Brinu o nama na svakom koraku svaki gost ima dodeljenog ličnog prevodioca, koji je ujedno i Vama na usluzi svakog trenutka. Meni je prideljena Mico, koja radi kao prekookanski američki dopisnik u Pekinškom radiju. Videli smo neverovatne kulturne centre, privatne muzeje, operu, najveću modernu biblioteku na svetu, inovativne razvojne centre i kompanije, koje proizvode robote i bespilotna kola i kamione. Najveća atrakcija je pred nama a to je Zabranjeni grad – naglasio je Surovi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pavel Surovy (@pavelsurovi)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana