Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske: Objavljeni rezultati konkursa za sufinansiranje 192 projekta

Srna
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske: Objavljeni rezultati konkursa za sufinansiranje 192 projekta

BANjALUKA- Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas rezultate javnih konkursa prema kojima će biti sufinansirano 192 projekta u ukupnom iznosu od 670.000 KM.

Objavljeni su rezultati konkursa za sufinansiranje programa i projekata u kulturi za 2021. godinu, rezultati javnog konkursa za sufinansiranje kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina za 2021. godinu i javnog konkursa za sufinansiranje programa rada reprezentativnih strukovnih udruženja u Republici Srpskoj, saošteno je iz Ministarstva.

Iz oblasti muzičke i muzičko-scenske umjetnosti u svim kategorijama biće sufinansiran 31 projekat. U oblasti pozorišne produkcije sufinansira se 12 projekata, a 11 projekata u oblasti pozorišnih manifestacija, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo će sufinansirati 18 književnih manifestacija, 23 izdavačaka projekta, šest projekata u oblasti filmskih festivala, 17 projekata u oblasti vizuelne i multimedijalne umjetnosti, 25 projekata kulturno-umjetničkih društava i ansambala narodnih igara i pjesama, te 32 projekata iz oblasti kulturnog nasljeđa.

Prema rezultatima javnog konkursa za sufinansiranje projekata kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina za 2021. godinu, Ministarstvo prosvjete i kulture će sufinansirati 14 projekata ukupnim iznosom od 30.000 KM.

Za sufinansiranje programa rada reprezentativnih strukovnih udruženja u Republici Srpskoj izdvojeno je 50.000 KM, ističe se u saopštenju.

Rezultati javnih konkursa za 2021. godinu objavljeni su na portalu Vlade Republike Srpske www.vladars.net, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana