Milutin Mima Karadžić za Glas Srpske: Igraću u pozorištu, ali ne želim platu

Aleksandra Madžar
Milutin Mima Karadžić za Glas Srpske: Igraću u pozorištu, ali ne želim platu

Banjaluka - Publika u pozorištu sigurno će imati priliku da me ponovo gleda na daskama teatra. Zašto da ne, samo ne želim više da primam platu.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" glumac Milutin Mima Karadžić koji je poslije 27 godina otišao iz Ateljea 212. Mima se pozorištu i Ateljeu 212 vratio 2000. godine hit predstavom "Ratna kuhinja", izdržao je još 13 godina i riješio da se iz ovog teatra povuče trajno.

- Nije bilo uopšte teško donijeti odluku da odem iz pozorišta. Danas nije lako opstati u teatru, iz prostog razloga jer je pozorište postalo socijalna priča - smatra glumac.

Prisjećajući se svojih početaka i druženja u Ateljeu 212, glumac je istakao da su se mnoge stvari u svijetu pozorišta drastično promijenile.

- Danas su drugi trendovi i vrijednosti. Želim da moje mjesto u pozorištu zauzme neki mladi glumac kojem mogu da poželim da igra po 25 predstava mjesečno, koliko sam svojevremeno i ja igrao u ovom pozorištu - naglasio je Karadžić.

On je sa ekipom glumaca iz popularne televizijske serije "Budva na pjenu od mora" boravio u Banjaluci kako bi najavio treću sezonu. Kaže da je jedan od razloga zbog koga se odlučio za povlačenje iz pozorišta i plata koja mu nije ništa značila.

- Nemoguće je živjeti od te plate, a prije svega ne mogu ni odgovoriti na obaveze koje mi pozorište nameće - kazao je Karadžić.

Podsjetio je da se produkcijom bavi već osam godina, a takođe je najavio da radi na novom projektu, ali kaže da je još rano za otkrivanje detalja.

- Konačan dogovor o ovom projektu trebalo bi da bude postignut vrlo brzo, a ja ću tada vrlo rado da detaljno objasnim o čemu je riječ. Sada još nisam siguran kako ćemo zaokružiti tu novu priču - kazao je Karadžić.

Publika je ovog glumca imala priliku da gleda u brojnim popularnim srpskim filmovima, televizijskim serijama, pozorišnim predstavama, ali uvijek sa određenom dozom prepoznatljivog humora.

- Mislim da sam do sada radio dobre i korektne projekte. Vrlo sam ponosan na svoj posao. Pet i po mjeseci smo snimali "Budvu na pjenu od mora", 40 epizoda sa 115 glumaca i 65 ljudi tehnike. Poslije snimanja nikome nismo dugovali ništa - istakao je ovaj glumac.

Velikani

Mima Karadžić se osvrnuo na vrijeme kada su u bife Ateljea 212 dolazili velikani srpskog glumišta Zoran Radmilović, Mira Banjac, Mira Stupica, Dušan Kovačević, uz riječi da su to bila neka druga vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana