Miloš Biković: Nisam glumac jedne fioke

Aleksandra Madžar
Miloš Biković: Nisam glumac jedne fioke

Banjaluka - Saradnja sa Draganom Bjelogrlićem mi mnogo znači. Mislim da će ceo moj život i karijera biti obeleženi time što me on odabrao i što je nesebično uložio energiju, poverenje i iskustvo u radu sa mnom.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" glumac raskošnog talenta Miloš Biković koji je srca publike osvojio ulogom Aleksandra Tirnanića Tirketa u filmovima Dragana Bjelogrlića, "Mondevideo, Bog te video!" i "Montevideo, vidimo se!".

Ponosan na zajednički uspjeh kreativne ekipe koja je radila na ovim filmovima i na svoju prvu veliku ulogu, on iskrenim koracima talenta nastavlja dalje.

- Mislim da se potvrdilo ono što sam rekao kada sam pogledao drugi film da je definitivno bolji od od prvog.

Iako je ovo moja prva velika uloga, ne bih volio da mi ona bude kruna karijere, ali sa druge strane ne bih imao ništa protiv da mi kruna karijere bude projekat poput ovog - kazao je Biković.

Na ovom glumačkom putovanju do Urugvaja 1930. godine kada se prva formirana reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među učesnicama Prvog svjetskog prvenstva, sreo se sa velikim imenima srpskog i holivudskog glumišta.

Biković je igrao rame uz rame sa Srđanom Todorovićem, Vojinom Ćetkovićem, Nikolom Đuričkom, ali i sa holivudskom zvijezdom Armandom Asanteom. Ipak, zahvalnost duguje reditelju Draganu Bjelogrliću.

- Ovo je za mene bilo dragoceno iskustvo. Teško je u jednu reč "staviti" sve što sam naučio od Dragana, ali ako bih morao, onda ću reći da sam od njega mnogo učio o iskrenosti. To je nešto što on poseduje i čime pleni - istakao je mladi glumac.

Glumac kojeg publika rado gleda i na malim ekranima u serijama "Stižu dolari", "Vratiće se rode", "Bela lađa" i "Šešir profesora Koste Vujića" kaže da u privatnom životu ima sličnih karakternih osobina kao Tirke.

- Imam sličnih karakternih osobina sa Tirketom i u privatnom životu, ali ne bih voleo da ih definišem i ističem, mislim da je to opasno da definišem osobine svog lika u javnosti - smatra Biković.

Bioskopske sale trenutno plijeni i film o povjerenju, žrtvovanju i snazi ljubavi "Kad ljubav zakasni" u kojem Biković tumači glavnog lika, advokata Radomira. Kada je riječ o emotivnim ulogama u kojima ili slama ili pati za ženskim srcima, Biković naglašava da će se potruditi da bježi iz tog žanra.

- Ne želim da moje uloge budu samo ljubavne, neću da budem glumac jedne fioke - kaže on.

Pozorišna publika ima priliku da ga gleda u tri predstave na repertoaru. U Narodnom pozorištu Beograd igra u "Dami s Kamelijama", a u Beogradskom dramskom u komadima "Moj sin samo malo sporije hoda" i "Zbogom SFRJ".

Premijera u Banjaluci

Svečana premijera filma "Montevideo, vidimo se!" održana je u petak uveče u koncertnoj sali Banskog dvora Kulturnog centra uz prisustvo državnog vrha Republike Srpske, te brojnih kulturnih radnika i ljubitelja filma. Glumac Miloš Biković predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je i organizovao premijeru, poklonio je dres u ime ekipe filma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana