Milorad Vicanović u susret 9. salonu stripa u Laktašima: Prilika za otkrivanje strip tajni

Mirna Pijetlović
Milorad Vicanović u susret 9. salonu stripa u Laktašima: Prilika za otkrivanje strip tajni

Laktaši - Galerija centra za kulturu i obrazovanje u Laktašima uz veliko zalaganje svjetski priznatog strip crtača Milorada Vicanovića, biće domaćin 9. salona stripa u Laktašima koji svoja vrata otvara sutra od 20 časova.

Kako je za "Glas Srpske" ispričao Vicanović, iako je ove godine bilo upitno njegovo održavanje, Salon stripa će se ipak održati, ali bez nekih novih sadržaja. Ovogodišnji Salon je zamišljen kao dvodnevna manifestacija, pa će tako  u petak i subotu od 12 do 20 časova biti održane kreativne radionice.

- Tako će sve zainteresovane na otvaranju dočekati izložba radova prošlogodišnjih učesnika, a ovogodišnji učesnici, ali i posjetioci će moći da uživaju u berzi stripa, promocijama i strip radionicama - najavio je Vicanović.

Biće to odlična prilika, ističe ovaj umjetnik koji uspješno gradi inostranu karijeru strip crtača, da se zainteresovani i talentovani priključe radionicama koje će voditi vrhunski crtači, ali i da razgovaraju o stripu i svim "tajnama koje nosi ova umjetnost".

- Naš cilj je da promovišemo ono što smo do sada uradili, da upoznamo publiku sa svjetskim tokovima stripa, te ih zainteresujemo, naravno one talentovane koji vole da crtaju, da se i sami okušaju u kreiranju vlastitog stripa - poručuje Vicanović.

Prema njegovim riječima, a ono što ga najviše i raduje jeste da ovakvi događaji najviše privuku mlađu publiku koja želi nešto novo da nauči.

- Smatram da su ovakvi događaji idealni za kvalitetno obrazovanje i usmjeravanje mladih ljudi u istinske životne vrijednosti, odnosno kvalitetno utrošen slobodno vrijeme. Naučiće nešto novo, upoznati se sa strip crtačima iz različitih krajeva, te na koncu, u zdravom i inspirativnom okruženju provesti svoje slobodno vrijeme - zaključuje Vicanović.

Salon stripa u Laktašima je još uvijek jedini redovan festival stripa u BiH.

Učesnici

Učesnici 9. salona stripa u Laktašima su: Predrag Ikonić, Milan Mladić, Borislav Maljenović, Aljoša Tomić, Miljenko Bogdanović, Saša Jovanović, Vladimir Aleksić, Milan Drča i Milorad Vicanović Maza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana