Milorad Mandić Manda: Sve teže nasmejati publiku

Milan Vujić
Milorad Mandić Manda: Sve teže nasmejati publiku

Živimo u teškom vremenu i sve je teže nasmejati publiku. Uvek je bolje da se ljudi smeju nego da plaču, godinama proživljavamo drame, pa ih ne moramo gledati i na filmu i u pozorištu.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" popularni srpski glumac Milorad Mandić Manda, koji je istakao da je komedija njegov definitivan izbor, bez obzira na to da li je riječ o sedmoj umjetnosti ili teatru.

- To što je meni komedija draža nego ostali žanrovi ne znači da bežim od drugih ponuda i uloga, jer to je zadatak svakog glumca - kazao je Mandić.

Komičar, koji je osvojio publiku svojim raznovrsnim ulogama, sa glumačkom ekipom predstave "Prevaranti" obišao je brojne gradove u Srbiji i Srpskoj.

- Sa ovom komedijom potpuno smo osvojili publiku, ali to ne znači da sada mogu da odmaram. Probe za novi pozorišni komad počeće krajem ovog meseca. Osim toga, očekuje me i jedan projekat na Radio-televiziji Srbije, tako da imam pune ruke posla - otkrio je glumac.

Međutim, kazao je da je odavno naučio da gluma traži potpunu posvećenost.

- Svoje slobodno vreme precrtao sam onog dana kada sam upisao Fakultet dramskih umetnosti. Od tada moje vreme kroje profesori, organizatori, reditelji, pisci, moje kolege, a u ovom zanatu nema praznog hoda - kazao je Mandić.

Smatra da kolektivni odmori koje pozorišta imaju više služe da se uštedi novac. Ali čak i tada glumci rade punom parom, snimajući filmove ili serije.

Iako se u određenom periodu više bavio filmom nego pozorištem, kazao je da se nikada nije okretao samo jednom mediju.

Kroz smijeh je rekao da sa suprugom i glumicom Anjom Mandić dobro sarađuje i kod kuće i na na poslu, jer su mnogo puta zajedno igrali i lako se dogovore.

- Moja Anja je divna osoba, pa mi je sa njom veoma lepo i u privatnom životu i na sceni. Pošto se veoma dobro poznajemo, u našim zajedničkim scenama potreban je samo pogled ili reč, koji asociraju na nešto što nas dvoje znamo. Na taj način brzo uradimo odličnu scenu - napomenuo je Manda.

Snimanja i probe

- Nisam od onih koji se brzo umaraju i kao ne mogu da rade dva posla u isto vreme. Znao sam da danju snimam film, a da uveče trčim na predstavu. Bilo je i suprotnih situacija kada sam igrao dnevne predstave, a onda do zore bio ispred kamere - ispričao je Milorad Mandić Manda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana