"Metamorfozis" sutra otvara "Jesenju sonatu" u Banjaluci

M. M.
Foto: B. Brezo

BANjALUKA - Nastupom kamernog gudačkog orkestar "Metamorfozis" otvoriće sutra u 20 časova koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra 5. Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata".

- Kamerni orkestar "Metamorfozis" se prema ocjenama stručne javnosti u ovom trenutku smatra najboljim srpskim kamernim orkestrom. O tome najbolje svjedoče nagrada časopisa "Muzika klasika" za najbolji kamerni ansambl, te nagrada Udruženja kompozitora Srbije za najbolje izvođenje i promociju srpske umjetničke muzike - saopšteno je iz Banskog dvora.

Drugog dana festivala, u srijedu, publika će imati priliku da uživa u koncertu "Zagrebačkog kvarteta", dok je treći dan (četvrtak) rezervisan za koncert češkog pijaniste Libora Novačeka.

Na "Jesenjoj sonati" ove godine po prvi put biće održan didaktički koncert za djecu uzrasta od 4 do 14 godina, što će obilježiti četvrti festivalski dan (petak), a festival će biti zatvoren u subotu, i to nastupom dua "Miroirs" iz Italije.

- Kroz svoje peto festivalsko izdanje "Jesenja sonata" je već postala tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će, uvjereni smo u budućnosti  još snažnije stimulisati muzički  i kulturni razvoj grada i Republike Srpske, te  na radost publike, svake godine tokom oktobra u Banskom dvoru okupljati najznačajnija imena domaće, regionalne i svjetske muzičke scene - rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana