Meg Rajan uručena nagrada "Srce Sarajeva"

Tanjug
Meg Rajan uručena nagrada "Srce Sarajeva"

SARAJEVO – Američkoj glumici i rediteljki Meg Rajan večeras je uručena nagrada "Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti na Sarajevo film festivalu (SFF).

Rajan je prije početka svečanog uručenja prošetala crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta, gdje se fotografisala za medije, a ostavila je i nekoliko autograma na fotografijama djevojčica koje su sa oduševljenjem dočekale njen dolazak.

Potom je u obližnjem Ljetnjem kinu "Koka Kola", spletom kadrova iz filmova " In the Cut" i " What Happens Latter", holivudsku glumicu najavio direktor SFF-a Jovan Marijanović, koji je ocijenio da je njena karijera "sjajan dokaz magije pripovijedanja kroz film".

-Meg je dosledno unosila toplinu u svaki lik koji tumači. Njena zarazna energija i prisustvo na ekranu ne samo da su nas zabavili, već su i dodirnuli naša srca, ostavljajući trajni uticaj na publiku širom svijeta -rekao je Marjanović.

Prema njegovim riječima, nagrada je priznanje "za njen izuzetan doprinos svijetu kinematografije, nevjerovatan talenat i uticaj na film".

Rajan je, zahvalivši se publici i festivalu primila nagradu uz riječi: "Hvala na vašim srcima".

-Srećna sam što sam ovdje da vam se uživo zahvalim na vašem primjeru. Rizikovali ste živote da snimite film, da napravite muziku, da igrate i budete zajedno. Bilo ko ko trpi nasilje i pritisak treba da koristi vaš primjer. Vi ste dokaz da je različitost moć i da nas umjetnost sve povezuje - rekla je Rajan.

Glumica je pozdravljena ovacijama i aplauzom mnogobrojnih gledalaca u Ljetnom kinu, koji su nakon svečanog uručenja  imali priliku da pogledaju film "Imate poštu", koji je prikazan i prije 25 godina u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana