Međunarodna izložba fotografija Foto-emocija: Osjećanja zaustavljena objektivom

Mirna Pijetlović
Međunarodna izložba fotografija Foto-emocija: Osjećanja zaustavljena objektivom

Banjaluka - Već petu godinu zaredom publika u Banjaluci ima privilegiju da uživa u vrhunskim fotografijama iz cijelog svijeta, a u okviru projekcije Međunarodne izložbe fotografija "Foto-emocija".

Tako su zaljubljenici u magiju fotografije imali priliku da u utorak uveče u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra uživaju u izboru tri teme, odnosno kategorije u okviru kojih je nagrađeno po 14 autora.

- Kao i do sada, fotografije smo podijelili u slobodnu temu - kolor, slobodnu temu - crno-bijele fotografije i temu emocija, po kojoj je izložba i dobila naziv - kazao je Milorad Kašćelan iz Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka, koji je organizator projekcije.

Prema njegovim riječima, ove godine se na konkurs odazvalo 320 autora iz 55 svjetskih zemalja, a žiri, koji su pored njega činili Ozren Božanović i Dejan Selaković, imao je težak zadatak, koji su ipak obavili sa velikim zadovoljstvom.

- Kao i svake godine, izuzetno dobar odziv autora, a sve zahvaljujući patronatu Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost - FIAP. Izuzetna nam je čast što smo sve na kraju realizovali u ovu projekciju radova, koji su se izdvojili svojim kvalitetom i osvojili nagrade - istakao je Kašćelan.

Nagrađeni iz svijeta kreativne fotografije dolaze sa svih kontinenata, ali, napominje Kašćelan, zanimljivo je pomenuti da su među nagrađenima i dva autora iz BiH.

Ozren Božanović je istakao da su kroz godine organizovanja ove i sličnih izložbi došli do zavidnog kvaliteta, koji su prepoznali, kako autori tako i FIAP.

- Kada je riječ o temama koje nose ovu izložbu, moram istaći da se njima bavi jako mali broj kreativnih fotografa i upravo zbog toga imaju poseban značaj - zaključio je Božanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana