Među novim članovima SANU i Nikita Mihalkov

Tanjug
Među novim članovima SANU i Nikita Mihalkov

BEOGRAD - Izborna skupština Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ danas je izabrala nove redovne, dopisne i inostrane članove, među kojima su Dejan Mijač, Slobodan Šijan i Nikita Mihalkov.

Za redovne članove Odjeljenja istorijskih nauka SANU izabrani su Miodrag Marković i Slavenko Terzić, a dopisni je Dragan Bogetić.

Redovni član Odjeljenja umjetnosti postao je Svetislav Božić, a dopisni Mrđan Bajić, Dejan Mijač, Miodrag Tabački i Slobodan Šijan.

Za dopisne članove u Odjeljenje jezika i književnosti SANU izabrani su Miodrag Loma i Milivoj Nenin.

U Odjeljenje za matematiku, fiziku i geo-nauke izabrani su kao redovni članovi Vladimir Rakočević i Vladica Cvetković, a dopisni Igor Dolinka.

Redovni članovi Odjeljenja hemijskih i bioloških nauka postali su Miloš Đuran i Velimir Popsavin, a dopisni Marjan Niketić i Željko Tomanović.

Odjeljenje tehničkih nauka SANU za redovne članove dobilo je Slobodana Vukosavića i Velimira Radmilovića, a dopisne Miodraga Mihaljevića, Vladimira Srdića i Vladana Devedžića.

U Odjeljenju medicinskih nauka novi redovni članovi SANU su Goran Stanković, Bela Balint i Marko Bumbaširević.

Za nove inostrane članove izabrani su Časlav Brukner, Slobodan Simonović, Natalija Narušicka, Ginter Grincing i Nikita Mihalkov, prenosi Tanjug.

Do izborne skupštine SANU je imao 119 članova, od toga 88 redovnih i 31 dopisni, a u glasanju je danas učestvovalo 104 akademika, od kojih 75 redovnih i 29 dopisnih članova.

Predsjednik SANU Vladimir S. Kostić izjavio je na kraju današnjeg zasjedanja da se nada da će do ponedjeljka, 8. novembra, obavijestiti akademike o njegovoj daljoj ulozi u toj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana