Marko Kraljević u Banjaluci

Mirna Pijetlović
Marko Kraljević u Banjaluci

Banjaluka - Junak iz epskih narodnih pjesama Marko Kraljević sa papira se seli na filmsko platno i to kroz ostvarenje za koje scenario i režiju potpisuje indijski reditelj i scenarista S. Šridar.

Prema riječima Nemanje Arsića, producenta "Telik studija" iz Srbije, snimanje je završeno u Beogradu, a materijal je trenutno u postprodukciji, dok je premijera zakazana za 21. januar 2015. godine.

Film "Marko Kraljević - fantastična avantura" nakon zvanične premijere naći će se u bioskopima širom Srbije, a producenti su u pregovorima i sa banjalučkim multipleksom "Palas", koji bi takođe trebalo da prikazuje ovaj film.

Uloga čuvenog epskog junaka pripala je glumcu Mateji Popoviću, a Marko Kraljević će biti prikazan kao superheroj sa natprirodnim moćima.

- Film je žanrovski fantastična avantura, samo delimično bazirana na epskoj tradiciji kao osnovi, ali u suštini je blokbaster, sa elementima avanture i humora, kao i ogromnim brojem vizuelnih efekata - istakao je Arsić.

Indijskog reditelja posao je doveo u Beograd prije nekoliko godina, kada se i zaljubio u Srbiju, te je odlučio da snimi film. Pitao je svoje srpske prijatelje ko je najveći epski junak i dobio jednoglasan odgovor - Marko Kraljević.

Šridar je ranije medijima potvrdio da je pročitao prevode svih epskih pjesama, istraživao, upoznao i zavolio Marka Kraljevića. Dodao je da ga je taj lik fascinirao, kao i da on predstavlja sve ono dobro u Srbiji.

Iako ima elemente fantazije, ova filmska priča uključila je i svima poznate likove poput Muse Kesedžije, Vile Ravijojle, Ljutice Bogdana, kao i najboljeg Markovog prijatelja - konja Šarca, koji u filmu može i da priča.

Šridar to objašnjava time što je shvatio koliko je Šarac značajan Marku, kao i da njihov odnos simbolizuje snagu i važnost prijateljstva.

Uloge

U glumačkoj ekipi se, pored Mateje Popovića, pojavljuju Ivan Bekjarev, Anka Gaćeša, Miljana Gavrilović, Uroš Jakovljević, Miodrag Radonjić, Nikola Slijepčević, Dragana Mićalović, Marko Gizdavić i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana