Marini Abramović zlatna medalja za zasluge

GS
Foto: Agencije

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić najavio je da će danas na prijemu u čast konceptualne umjetnice Marine Abramović i obilježavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa Srbije i SAD, uručiti priznatoj srpskoj umjetnici zlatnu medalju za zasluge.

- Velikoj Marini Abramović svečano ću, kao izaslanik predsjednika Republike, uručiti zlatnu medalju za zasluge. Ovo odlikovanje jeste zahvalnost Srbije našoj svjetski poznatoj umjetnici za predstavljanje naše zemlje, kao i za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti kulture, a posebno u umjetnosti performansa - naglasio je Đurić.

Pored prisustva visokih zvanica iz američke administracije, posebnu čast za Srbiju predstavljaće i prikazivanje promotivnog video spota povodom diplomatskog jubileja dvije zemlje, koji će tokom cijelog dana biti emitovan u srcu Menhetna, na čuvenim velikim video ekranima na Tajms skveru, dodao je on.

To će biti najznačajniji događaj za Srbiju ove nedelje, koju je Đurić započeo nizom sastanaka sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD, navodi se u saopštenju Ambasade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana