Mališani pjevaju za vršnjake

V. P.
Mališani pjevaju za vršnjake

Banjaluka - Mališani iz dječijeg hora "Vrapčići" održaće deset humanitarnih koncerata, a sav prihod od prodatih karata biće iskorišćen za obnovu, te kupovinu opreme i didaktičkih sredstava za vrtiće koji su stradali u poplavama koje su pogodile Republiku Srpsku.

- Prvi koncert biće održan u Gradišci 11. juna u Kulturnom centru, a već sutradan mališani će pjevati u Sportskoj dvorani u Brodu - rekao je rukovodilac ovog hora Branislav Đaković i dodao da će datumi ostalih koncerata biti naknadno određeni. Prema njegovim riječima, koncerti su planirani širom RS, između ostalog u Banjaluci i Prijedoru, te Srpcu, Mrkonjić Gradu, Derventi.

Naglasio je da su humanitarni koncerti organizovani u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS.

- Dobili smo informaciju o stanju u predškolskim ustanovama u gradovima kao što su Doboj, Bijeljina, Šamac ili Čelinac. Osim toga, u stalnom smo kontaktu i sa direktorima ovih vrtića, koji će nas obavještavati šta im je najpotrebnije - kazao je Đaković. Naglasio je da su vrtiću u Čelincu najpotrebnije dječije stolice, dok su u Doboju i Šamcu potrebne pločice i laminat.

- Mališanima u vrtićima u Bijeljini nedostaju frižider i mašina za suđe - kazao je Đaković. Dodao je da će cijena ulaznice iznositi tri marke, a publici će se predstaviti četrdesetoro djece uzrasta od tri do 12 godina.

- Pored starijih pjesama publika će imati priliku da uživa i u novom albumu "Vrapčića" pod nazivom "Tajna najveća"- rekao je Đaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana