"Lounli plenet" Ateljea 212 prva premijera od početka korone

Srna, foto: arhiva
"Lounli plenet" Ateljea 212 prva premijera od početka korone

BEOGRAD - Prva premijera predstave koja će se odigrati u Beogradu od početka pandemije koronavirusa biće komad „Lounli plenet“, 24. jula u Ateljeu 212, autorskog tima Olge Dimitrijević, Maje Pelević, Dimitrija Kokanova, Tanje Šljivar i Igora Koruge.

Kako su iz pozorišta potvrdili, tim je našao način da se predstava odigra uz poštovanje svih propisanih mera.

Autori (Pelević, Kokanov i Dimitrijević) su ujedno i glumci i oni će igrati pod maskama, što će biti obavezan rekvizit i za publiku u kojoj će biti svega sedam ljudi uz propisanu distancu.

“Lounli plenet” traje sat vremena, pola predstave odvijaće se unutra u foajeu, dok će druga polovina biti napolju, a završava se na pjaceti ispred Ateljea 212.

“Predstava je imerzivnog karaktera, koja se izvodi u otvorenim i zatvorenim prostorima, oko i u zgradi pozorišta, namerno izbegavajući klasičan scenski prostor, odnosno samu scenu. Kroz kolažnu strukturu pet autorskih i izvođačkih glasova, koji se međusobno prepliću i prožimaju, umetnici vode propisno distanciranu publiku na turističku turu kroz obe strane novčića utopije i distopije naše (pozorišne) svakodnevice”, objašnjavaju autori.

Ističu da će kroz pet autorskih glasova pokušati da provedu publiku kroz pejzaže i puteve transformisanih budućnosti koje nas očekuju.

“Lounli plenet predstavlja slalom kroz moguće utopije i distopije naših gradova i naših intimnosti...Ova predstava reflektuje na svet prve polovine 2020. godine, dok istovremeno pokušava da promišlja forme teatra koje se mogu odvijati i uprkos virusu, a posledično tome, i potencijalne forme zajedništva u javnom prostoru budućnosti”, zaključuju autori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana