Ljubavni trougao u sevdah opereti

Aleksandra Madžar
Ljubavni trougao u sevdah opereti

Banjaluka - Prijatna junska noć na tvrđavi Kastel, čije zidine zasigurno čuvaju najveće, najsrećnije, ali i najtužnije ljubavne priče, vedro nebo i čaroban glas Marije Šestić uz zvuke gitare Siniše Stjepanovića, učinili su da premijera drugog spota za film "Ah, šta ćemo ljubav kriti" Duška Mazalice u vazduhu ostavi misteriju, baš onako kako je autor i zamislio.

Priča koja je žanrovski određena kao sevdah opereta, bez dijaloga, koju prati pjesma kao naracija, ovaj put kroz riječi i spot pjesme "Mila majko, šalji me na vodu" otkrila je u srijedu uveče jedan dio radnje. Ne baš tako davno, takođe u restoranu "Kazamat", publika je uvedena u svijet sevdaha oživljenog na platnu na potpuno drugačiji način, kada je održana premijera prvog spota za pjesmu "Moj dilbere". Do premijere filma, nije ostalo još mnogo, a predstavljanje trećeg spota zaokružiće ideju Duška Mazalice.

-  Sve vrijeme trudili smo se da spotovi imaju svoju zasebnu priču, da nemaju čist sadržaj povezan kao na filmu, a zadržali smo estetiku i stil samog filma - rekao je Mazalica.

Objasnio je da je ovakav vid promocije i za njega  jedna vrsta i način na koji pokušava doći do publike.

- Kratki igrani film na domaćoj sceni, nema svoje mjesto na tržištu. Moja potreba da se malo više pažnje posveti kratkom igranom filmu - istakao je Mazalica koji je glumac, reditelj i scenarista u ovom filmu.

Spot za pjesmu "Mila majko, šalji me na vodu" daje mnogo više kadrova, pa su prisutni mogli da pretpostave šta donosi ova ljubavna priča.

-  Više od pola kadrova iz filma uključeno je u spot. Iz prvog spota nije bilo moguće dokučiti šta se dešava. Ovdje sada naziremo neku vrstu ljubavnog trougla, ali još uvijek nije otkriven rasplet - kazao je Mazalica kojeg je sevdalinka "Ah, šta ćemo ljubav kriti" potpuno očarala.

Ne tako ozbiljna, ali svakako posebna uloga, pripala je Mariji Šestić jer zapravo ona svojim glasom, pjevajući najljepše sevdalinke, gledaoca vodi kroz film.

- Veliki je izazov meni kao muzičaru raditi na filmu, a uloga nije ozbiljna, ali je simbolična. Pjesme smo radili u istom maniru, ne pretenciozno, samo gitara i glas, ne previše ispeglano, onako filmski, prirodno, da zvuči neposredno, jer je i priča veoma iskrena i ljubavna - kazala je Šestićeva.

Pored toga što je bio dio muzičke priče, Siniša Stjepanović je učestvovao i u filmskom dijelu, s obzirom na to da se bavi filmskom produkcijom.

- Marija je profesionalac i naravno da mi je taj muzički dio bio veći izazov. Za sve što radim trudim se dam svoj maksimum, nadam se sam opravdao Duškova očekivanja, a onda i sve ostalo - kazao je Stjepanović.

Interakcija sa publikom

- Došao sam na ideju da u ovom periodu između drugog i trećeg spota, otvorim mejl za prijedloge šta publika misli da se desilo na kraju priče. Oni koji pogode dobiće dvije ulaznice za premijeru filma koja će biti održana u Narodnom pozorištu RS - kazao je Duško Mazalica.

Televizijska premijera spota biće održana u nedjelju, 14. juna u emisiji "7u1" Radio-Televizije Republike Srpske koji su nesebično pomogli u stvaranju ovog filma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana