Ljiljana Čekić: Mnogo smijeha uz Garsonjeru

Aleksandra Madžar
Ljiljana Čekić: Mnogo smijeha uz Garsonjeru

Banjaluka - Predstava "Garsonjera" je vodvilj, lagana teatarska priča koja govori o svevremenim temama.

Rekla je ovo za "Glas Srpske" glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Ljiljana Čekić, koja  u ovoj komediji tumači lik sekretarice.

Novu predstavu na scenu "Petar Kočić" nacionalnog teatra Srpske postaviće reditelj Aleksandar Pejaković po tekstu Imre Benčika. Premijera je zakazana za srijedu, 2. april, u 20.30 časova.

- Predstava obiluje preljubnicima, karijeristima, poltronima, snobovima i sličnim malograđanskim likovima koji dolaze u komične situacije - kaže Čekićeva.

Glumica, koju je publika imala priliku da gleda u brojnim predstavama Narodnog pozorišta Republike Srpske, ističe da publiku očekuje mnogo smijeha.

- Kako su u centru radnje muško-ženski odnosi, najveći broj komičnih scena zasnovan je na bračnoj ili potencijalnoj prevari - dodaje glumica.

Čekićeva, koja je dio glumačke ekipe u predstavama "Ženidba i udadba" i "Hasanaginica", za svoj novi lik kaže da je to ona vrsta žena koje imaju samo jedan kriterijum kada su muškarci u pitanju.

- Privlači je moć i novac. Živi bez naročitog sadržaja, s ciljem da iz lake zabave za sebe izvuče najveću moguću korist - kazala je glumica.

Iako se radnja odvija u Beogradu tridesetih godina 20. vijeka, kako je rekla Čekićeva, sličnost sa situacijama u današnjem vremenu je prepoznatljiva.

- Ovakve pojave o kojima ova predstava govori su univerzalne - naglasila je ona.

Objasnila je da ova teatarska forma nema namjeru da se bavi dubokom analizom života i da daje pouke.

- To je svojevrsna benigna rugalica malograđanskom društvu i njegovim porocima. Zadatak ove vrste predstava je da zabave i razvesele publiku - kaže Čekićeva.

Rad na scenografiji za ovu predstavu povjeren je Dragani Purković-Macan. Kostime radi Ivana Jovanović, dok je koreograf glumica Miljka Brđanin-Babić. Saradnik na scenskom pokretu je takođe glumac, Rok Radiša, a glumica Vedrana Mačković-Zubović je asistent reditelja.

Uloge

Pored Ljiljane Čekić, u "Garsonjeri" će svoje glumačke kreacije pokazati Rok Radiša, Miljka Brđanin-Babić, Dragoslav Medojević, Vedrana Mačković-Zubović, Ognjen Kopuz, Radenka Ševa, Bojan Kolopić i Zoran Stanišić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana