Ljiljana Blagojević: Sa radošću igram u RS

Milan Vujić
Ljiljana Blagojević: Sa radošću igram u RS

Gradiška - Volim da igram u komedijama, pa mi i uloga Leposave u predstavi "Prevaranti" veoma prija. Iako je proces rada težak, reakcije publike su uvek za pamćenje.

Rekla je ovo za "Glas Srpske" beogradska glumica Ljiljana Blagojević, opisujući rad na predstavi po tekstu i u režiji Vide Crnčević-Basara. Komedija "Prevaranti" gostuje u gradovima Republike Srpske i Srbije, a osim Blagojevićeve, glumačku ekipu čine Milorad Mandić Manda, Kalina Kovačević i Sonja Knežević.

Ističe da uvijek sa radošću dolazi u Republiku Srpsku i da je raduju prepune sale u malim mjestima.

- Izuzetno je bitno da se napravi kulturna mreža u Srpskoj. Preko stanja u kulturi svaka zemlja može da pošalje najbolju sliku o sebi u svet - smatra Blagojevićeva.  

U svom matičnom teatru, Narodnom pozorištu u Beogradu, uglavnom ima uloge u dramama.

- Međutim, tu komičnu stranu nadoknadim igrajući u predstavama Zvezdara teatra i Pozorišta Slavija - kaže Blagojevićeva.

Nova predstava govori o četiri prevaranta koji pred Drugi svjetski rat posjećuju poznate banje u Srbiji, gdje kradu i varaju bogatu klijentelu. Međutim, na tom putu prevarantima se ukrštaju putevi.

- Moja Leposava hoće da postane Bela, pa laže kako ima grofovsko poreklo i plavu krv. Predstava govori o ljudskim osobinama koje postoje i danas, ali nas i podseća koliko su se vremena promenila - kazala je Blagojevićeva.

Najavila je nove projekte koji bi mogli da budu veoma privlačni za publiku.

- U pregovorima sam za snimanje jedne serije koja će biti snimljena u žanru komedije. Govoriće o dve porodice, od kojih jedna potiče sa Romanije, a druga iz Novog Sada - kaže Blagojevićeva.

Turneja

Glumci Narodnog pozorišta nastavljaju turneju sa predstavom "Prevaranti". Nastupiće u petnaest gradova Srbije i Republike Srpske i nekoliko gradova u inostranstvu. Poslije januarske pauze, predstava će biti izvođena širom regiona, a u septembru sljedeće godine planirana je turneja po SAD i Kanadi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana