Likovna kolonija od četvrtka u Laktašima: “Lasta” okuplja devet umjetnika

G.S.
Likovna kolonija od četvrtka u Laktašima: “Lasta” okuplja devet umjetnika

LAKTAŠI - Izložba slika nastalih na 17. sazivu likovne kolonije “Lasta 2022” kojom će, ujedno, biti ozvaničen i početak rada Osamnaestog saziva likovne kolonije “Lasta 2023” biće otvorena u četvrtak u galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši.

- Na likovnoj koloniji “Lasta 2022”, koja je trajala od 19. do 25. avgusta, učestvovalo je osam umjetnika iz Republike Srpske i Federacije BiH, čije radove ćete moći vidjeti na izložbi: Zdravko Krulj, Aleksa Vidaković, Mihailo Nikolić, Tanja Dursun, Milovan Čikić, Hasan Bekanović, Davor Grabovac i Barbara Grahovac - saopšteno je iz Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši o izložbi koja će biti otvorena u 20 časova.

Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji, koja će trajati do 24. avgusta, učestvovaće devet umjetnika iz Republike Srpske, Slovenije i Bugarske.

- Ove godine će sa nama biti: Nikola Jovičić, Dušan Kovačević, Aleksandar Žmirić, Kristina Marić, Stefan Kovačić, Zoran Ogrinc, Simeon Panaiotov, Miriana Savova i Milovan Čikić. Kraj rada na koloniji biće upriličen izložbom slika 24. avgusta u 19 časova u ljetnoj bašti Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši.

Kako navode iz Centra za kulturu, ova kolonija i ove godine donijeće umjetnička djela raznovrsnih stilova te će na taj način omogućiti publici da uživa u različitostima koje se na kraju spoje u jednu cjelinu zvanu umjetnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana