Likovna kolonija od 22. do 30. juna

Agencije
Likovna kolonija od 22. do 30. juna

Srbac - Jubilarna 30. Likovno-ekološka kolonija "Bardača-Srbac 2013" biće održana od 22. do 30. juna, a učešće je najavilo 16 slikara iz Srbije, Švedske, Slovenije i Republike Srpske.

Uporedo sa radom ovogodišnje kolonije biće organizovana Škola slikanja za likovne talente iz srbačkih osnovnih i srednjih škola, zatim izbor najljepšeg ekološkog kutka u opštini Srbac i okrugli sto na kome će učestvovati poznati stručnjaci iz oblasti ekologije i šumarstva.

Direktor srbačkog Centra za kulturu i sport Danijela Vukotić rekla je novinarima da će u radu kolonije učestvovati slikari iz Novog Sada, Beograda, Banjaluke, Ljubljane, Stokholma, Gradiške i Srpca, koji će u barskom rezervatu Bardača slikati na zadatu temu "Deforestacija i degradacija šuma".

Vukotićeva je dodala da će akademski slikari imati zadatak da naslikaju po tri umjetnička djela od kojih će najbolji biti zadržani u fundusu kolonije koji već broji 548 umjetnina.

Pokrovitelji ovogodišnjeg rada kolonije su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opština Srbac i firma "Projekt 89" Srbac, dok će finansijsku podršku pružiti 20 firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana