Laktaši: Ožalošćena porodica pobjednik

C. M.
Laktaši: Ožalošćena porodica pobjednik

Laktaši - Za najbolju predstavu na devetom Internacionalnom festivalu amaterskog teatra u Laktašima proglašena je "Ožalošćena porodica" Kamerne scene "Miroslav Antić" iz Sente.

Komad koji je po tekstu Branislava Nušića režirao Dejan Cicimilović, prema ocjeni žirija, izdvojio se savremenim pristupom, preciznom i nenametljivom režijom.

Nagrade za najbolje uloge dobili su Gordana Nikolić i Branislav Unginović, koji igraju u najboljoj predstavi. Specijalno glumačko priznanje pripalo je Đorđiji Tatiću za angažman u "Farmagoniji" Kolašinskog amaterskog pozorišta. Specijalna nagrada za mlade talente uručena je Kristini Matošević za lik Moderatora u komadu "Prvi put - Jazavac Love shonj" studija "Jazavac", koje djeluje pri banjalučkom Gradskom pozorištu "Jazavac". Isto priznanje dobio je Ognjen Todorović zahvaljujući ulozi u predstavi "Naša deca" Dramskog studija "Daske" iz Laktaša. Specijalno priznanje za kostim dobili su Ines Palašek i Humani Novoj za predstavu "Šta" dramskog studija "Dada K.D. Pinklec" iz Čakovca. Za originalnu muziku nagrađen je Zoran Straki za komad "Žorž Danden" Pozorišta amatera Batajnice iz Srbije. Ansambl ove predstave dobio je i specijalnu nagradu za radost igre i njegovanje duha amaterizma.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana