Kusturica se oglasio: Preminuo veliki srpski reditelj

Srna
Kusturica se oglasio: Preminuo veliki srpski reditelj

BEOGRAD - Preminuo je veliki srpski reditelj Mladen Materić, objavio je proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica.

"Mladen Materić je sklopio oči ispustio dušu zalivenu suzama medicinskog osoblja jedne tuluške bolnice, sinova Peđe i Vlatka i svoje žene Vesne. I, eno ga, već je prošao kroz carska vrata na putu ka zasluženom kraju", naveo je Kusturica.

Prema njegovim riječima, srećna okolnost je kada čovjek u životu ima više najboljih prijatelja, nesreća je kada ode onaj koji je bio prvi među najboljim.

"Mlađinim odlaskom mene stiže osjećaj da sam višak. Nikada nisam mislio da ću živjeti duže od Čiče. I sada znam, niko me više nikada neće obradovati, nasmijati kao moj Čiča, nikada neće biti onih `konsenzus kafa` koje smo ispijali srećući se po kojim sve kontinentima, niko me neće obradovati svojom pojavom kao što je to činio Mlađo Čičkinson", piše Kusturica.

Kaže da je ljeto počelo nikako i da prvi put osjeti značenje stiha jedne ciganske pjesme "“Ja se više ne radujem ljetu", prenosi portal "Iskra".

Narodno pozorište Republike Srpske takođe je objavilo da je nakon kraće bolesti, u 71. godini preminuo reditelj i profesor scenskog pokreta Mladen Materić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana