Kusturica i No smoking orchestra u utorak svira u Banjaluci

Tanjug
Kusturica i No smoking orchestra u utorak svira u Banjaluci

Banjaluka - Emir Kusturica će sa svojim " No smoking orchestrom" nastupiti sutra u Banjaluci na otvaranju Međunarodnog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg", koji će do 3. avgusta okupiti više od 200 mladih glumaca iz 14 zemalja.

Glumica Sloboda Mićalović će, kako su najavili organizatori, predsedavati žirijem festivala i ocijenjivati predstave koje će se igrati na šest scena u gradu.

"Pre svega, želim da uživam u svežini i kreativnosti mladih ljudi. Sigurna sam da imaju šta da ponude. Što se tiče nagrada, to je važno, ali ne toliko koliko je važno kojim putem su krenuli, kakav ukus imaju kada je pozorište u pitanju, samim tim i umetnost", izjavila je Mićalović.

Očekuje da će program "Kestenburga" biti jako zanimljiv.

"Predstave iz različitih zemalja će svima omogućiti da sve bude zanimljivije. Kakav je prateći program još ne znam, ali u svakom slučaju biće to kvalitetno uloženo vreme", rekla je Mićalović.

Kusturica je festival pohvalio poredeći ga sa svojim "Kustendorfom" i izjavio da mu je izuzetno zadovoljstvo da bude dio tako "velikog i značajnog kulturnog projekta u Banjaluci".

Takmičari "Kestenburga" dolaze sa pet kontinenata, a najduži put će preći pozorište sa Šri Lanke.

Prvo izdanje festivala održano je 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana