Kusturica i Monika snimali na Zelengori

RTRS
Kusturica i Monika snimali na Zelengori

I pored sarajevskih zluradih namjera kako ih i sam naziva, Emir Kusturica na Zelengori nastavlja snimanje filma „Na mliječnom putu". Prvi kadrovi trećeg dijela snimani su danas kod Orlovačkog jezera.

Na Zelengori kod Orlovačkog jezera jednog od osam glečerskih jezera „gorskih očiju" na 1.438 metara iznad mora „Na mliječnom putu" ogledala se i jedna od najljepših žena svijeta Monika Beluči.Treća etapa filmske priče o dobroti svevremsnkoj temi bez koje nema života na zemlji, prvog dana snimanja prošla je sa dobrim rezultatima.

"Snimali smo scenu završnog dijela gdje Kosta sanja san o ženidbi koji je ostvaren i kako u raju skače sa mladom u vodu i rone , ali ona se pretvara u leptira", kaže filmski reditelj Emir Kusturica.

Ovaj film za Kusturicu je povratak filmskoj umjetnosti,ali i najzahtjevniji u njegovoj raskošnoj karijeri.Film koji će govoriti o zmiji,ljubavi i monaštvu i za slavnu Moniku Beluči je više od izazova.Kraljica filmske umjetnosti odušvljena je i „kraljicom planina" na kojoj snima sa još pedesetak članova tima.

"Prvi put sam ovdje – ovo je magično,čudesno mjesto.Uzbuđena sam što sam na ovoj planini.Zadovoljstvo mi je biti na ovom posebnom mjestu", kaže Monika Beluči.

Filmskoj ekipi predstoji mnogo posla i u narednim danima kako bi sve na vrijeme bilo gotovo do maja sljedeće godine kada će premijerno biti prikazan ma filmskom festivalu u Kanu.

Monika Beluči i Emir Kusturica na Zelengori ostaju jos dva dana nakon čega će snimanje biti nastavljeno na Mokroj i Kamenoj Gori i Klobuku.Monika Beluči u Trebinje se vraća u oktobru sa Zelengore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana