Kusta i Monika na setu u Ljubinju

Ratomir Mijanović
Kusta i Monika na setu u Ljubinju

Ljubinje - Ekipa filma "Na mliječnom putu" režisera Emira Kusturice boravi u Ljubinju gdje je snimila neke od scena ovog igranog ostvarenja.

Na montažnoj skeli, naslonjenoj na pogone napuštene fabrike, filmska ekipa je strpljivo snimala nekoliko sati bez prestanka.

Sa Kusturicom je u Ljubinje stigla i slavna italijanska glumica Monika Beluči, koja je na filmskom setu bila u centru pažnje. Filmski set u Ljubinju bio je zatvoren za novinarske ekipe. Kako nam je otkrio izvor blizak filmskoj ekipi, snimanje u Ljubinju ubrzo će biti završeno, a dalje će nastaviti po planiranom rasporedu. Snimljena je gotovo trećina materijala, ali pred ekipom je još mnogo posla.

Još nisu snimljene scene pogibije mlade, što ostaje da se uradi za kraj prvog dijela snimanja za desetak dana na planini Lebršnik iznad Gacka. Naravno, snimanje će biti nastavljeno i idućih dana, iako je bilo govora da će doći i do kraćeg odmora za članove ekipe.

- Sljedećih dana bi trebali da završimo snimanje u Hutovom blatu, a poslije toga očekuje nas dvodnevno snimanje na Mokroj gori. Poslije toga putujemo na planinu Lebršnik gdje ćemo snimati scene u kojima ima i eksplozija. Glumica Sloboda Mićalović bi trebalo da dođe u oktobru i tada ćemo polako ući u finalizaciju cijelog rada. Prema mojim procjenama, snimanje će biti završeno krajem novembra, eventualno polovinom decembra - najavio je ranije Emir Kusturica.

Filmska ekipa sve češće gleda u nebo i prati vremensku prognozu. Očekuju makar desetak dana miholjskog hercegovačkog ljeta kako bi snimili scene na planini Lebršnik.

Takođe, Kusturica je potvrdio da snimanje filma "Na mliječnom putu" predstavlja njegov povratak filmskoj umjetnosti i da je ovo najzahtjevniji film u njegovoj umjetničkoj karijeri.

Ekipa novog Kusturičinog filma prošla je već mnogo izazova. Tokom snimanja scene na Kamenoj gori Kosta (Emir Kusturica) i mlada (Monika Beluči) krili su se na drvetu od vojnika u Hutovom blatu kod Čapljine promrzli u hladnoj vodi.

Tri priče

Film "Na mliječnom putu" zasnovan je na priči Emira Kusturice "U zmijskom zagrljaju" iz zbirke "Sto jada", a sastojaće se iz tri dijela - priče o zmiji, ljubavi i monaštvu. U ovoj priči, kao i u cijelom filmu, glavnu mušku ulogu monaha tumači Kusturica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana