Kusta i Monika bježe od vojske

Mirna Pijetlović
Kusta i Monika bježe od vojske

Prijepolje - Na Kamenoj Gori kod Prijepolja ovih dana ažurno se snimaju scene filma radnog naziva "Na mliječnom putu" pod rediteljskom palicom proslavljenog srpskog režisera Emira Kusturice.

Kako je za "Glas Srpske" ispričala Dunja Kusturica, kćerka proslavljenog režisera, italijanska glumica Monika Beluči, koja tumači glavnu ulogu u filmu i Emir Kusturica se već nekoliko dana nalaze na setu na Kamenoj Gori i tamo će snimati i sljedećih dana.

- Trenutno snimaju scenu na drvetu, a riječ je o sceni u kojoj bježe od vojnika, te spas i skrovište nalaze u krošnji drveta - ispričala je nekoliko detalja sa seta za naš list Dunja Kusturica.

Kako je ranije ispričao Emir Kusturica, riječ je o živopisnom drvetu, koje je staro 500 godina.

Po njenim riječima, poslije Kamene Gore, vrijedna filmska ekipa se seli u Čapljinu, gdje će biti nastavljeno snimanje. Poslije Čapljine, kako je najavila Dunja Kusturica, neke scene će biti snimljene u prirodnom ambijentu Hutovog blata i u Gacku.

- Poslije snimanja na ovim i još nekim lokacijama, vjerovatno će uslijediti kraća pauza snimanja, a u oktobru filmska ekipa nastaviće snimanje filma u Trebinju - ispričala je Dunja Kusturica.

Ako je suditi po izjavama italijanske dive Monike Beluči, sve scene snimanja su do sada protekle po planu, vođene poetskim režiserskim jezikom Emira Kusturice.

Filmskoj ekipi predstoji mnogo posla i u idućim danima, da bi sve na vrijeme bilo gotovo do maja sljedeće godine, kada će film "Na mliječnom putu" premijerno biti prikazan na Filmskom festivalu u Kanu.

Izazovi

Ovaj film je za Emira Kusturicu povratak filmskoj umjetnosti, ali i najzahtjevniji u njegovoj raskošnoj karijeri. Film, koji će govoriti o zmiji, ljubavi i monaštvu, i za slavnu glumicu Moniku Beluči je više od izazova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana