Kritičari izabrali 12 godina ropstva

Tanjug
Kritičari izabrali 12 godina ropstva

Film "12 godina ropstva" proglašen je za najbolje ostvarenje na dodjeli nagrada "Kritiks čojs" koja je u četvrtak uveče, 16. januara, održana u Santa Moniki.

Film "Gravitacija" osvojio je nagrade u sedam kategorija, uključujući priznanja za najbolju glumicu (Sandra Bulok), najbolju režiju (Alfonso Kuaron) i za najbolji naučno-fantastični film.

Film "Američka prevara" osvojio je četiri nagrade, između ostalog za najbolju komediju i najbolju glumačku ekipu. Za svoju ulogu u tom filmu Ejmi Adams je dobila priznanje u kategoriji najbolja glumicu u komediji/mjuziklu.

"12 godina ropstva" reditelja Stiva Makvina proglašen je za najbolji film i dobio je još dva priznanja - za najbolju epizodnu ulogu (Lupita Njong'o) i najbolji adaptirani scenario.

Zahvaljujuchi ulozi u filmu "Dallas Buyers Club" Metju Mekonahi je dobio nagradu za najboljeg glumca, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Kejt Blančet za rolu u filmu "Blue Jasmine". Leonardo Di Kaprio osvojio je nagradu za najboljeg glumca u komediji za film "Vuk sa Vol Strita".

Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je "Zaleđeno kraljevstvo" najboljim animiranim filmom, a "Blue in the Warmest Color" nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana