Kreativnost nagrađena Živom

M. P.
Kreativnost nagrađena Živom

Banjaluka - Na svečanoj dodjeli nagrade "Živa" za najbolji muzej jugoistočne Evrope, koja je održana u Skoplju, Muzej savremene umjetnosti RS nagrađen je specijalnim priznanjem za svoj rad.

- Dobijanje priznanja kojim je izdvojena kreativnost i rad sa mladima kao najistaknutiji element našeg djelovanja, pored velike konkurencije drugih institucija iz regiona, za nas je važno priznanje i podsticaj - rekla je direktor Muzeja savremene umjetnosti RS Sarita Vujković.

Glavna nagrada za najbolji muzej pripala je Galeriji Matice srpske iz Novog Sada (Srbija), dok su specijalna priznanja dobili još i Nacionalni tehnički muzej iz Praga (Češka), Regionalni istorijski muzej Ruse (Bugarska), Njegošev muzej - Biljarda (Crna Gora) i Etnografski muzej iz Ljubljane (Slovenija).

Nagradu "Živa" dodjeljuje Forum slovenskih kultura, međunarodna fondacija osnovana 2004. koja obuhvata 13 slovenskih zemalja, a čiji cilj je prepoznavanje izuzetnih postignuća u oblasti rada sa pokretnom i nepokretnom baštinom, promocija zajedničkog slovenskog kulturnog nasljeđa, te podsticanje međusobne razmjene znanja i iskustava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana