"Kreativni centar" izdavač godine

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Nagrada za izdavača godine na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga pripala je izdavačkoj kući "Kreativni centar", dok su nagrade za izdavački poduhvat dodijeljene ravnopravno Ediciji "Popularna lingvistika" izdavačke kuće "Prometej" Novi Sad i "Zborniku kraljeva i episkopa srpskih" u izdanju "Čigoje štampe".

Nagrada za najboljeg izdavača iz dijaspore i regiona u 2024. godini pripala je Mitropoliji crnogorsko–primorskoj za monografiju "Rukopisne knjige manastira Rođenja Presvete Bogorodice na Cetinju", autora Milene Martinović, saopštila je Pres služba Beogradskog sajma.

U užem izboru za nagradu bila su i "Izabrana djela akademika Rajka Kuzmanovića" u 12 knjiga koje je objavila izdavačko preduzeće "Pravoslavna reč" iz Novog Sada i Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Žiri je zaključio da monografija "Rukopisne knjige manastira Rođenja Presvete Bogorodice na Cetinju", autora Milene Martinović, koju je izdala Mitropolija crnogorsko-primorska, na dosad najpotpuniji način predstavlja jednu od rijetkih sačuvanih srpskih srednjovjekovnih manastirskih biblioteka.

Nagrada za Dječju knjigu godine pripala je knjizi "Naš svet u 1000 odgovora" izdavačke kuće "Laguna", dok je za Najljepšu knjigu na ovogodišnjem sajmu proglašena knjiga "Pesma" Oskara Daviča u izdanju IK "Kontrast".

Odluke o dobitnicima nagrada donio je žiri u sastavu Irena Špadijer predsjednik, te Tatjana Nježić, Mile Bjelajac, Zoran Paunović i Marko Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana