Kreacije Petra Božovića za svečani početak 97. Šantićevih večeri poezije

Aleksandra Madžar
Kreacije Petra Božovića za svečani početak 97. Šantićevih večeri poezije

Mostar - Svečano otvaranje "Šantićevih večeri poezije" biće održano večeras u 19 časova u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Srpski glumac Petar Božović, recitatorka Martina Dimitrijević i muzički duo Gordana Manojlović i Sanja Martinović uveličaće početak ove značajne manifestacije koja se održava devedeset sedmi put i slavi ime velikana srpske književnosti Alekse Šantića.

SPKD "Prosvjeta" Gradski odbor Mostar i SPKD "Gusle" Mostar, koji su organizatori ovog događaja, najavili su da će prije svečanog otvaranja u 17 časova biti održan pomen Aleksi Šantiću kada će biti blagoslovljen obnovljeni spomenik na Pravoslavnom groblju Bjelušine.

- Drugog dana "Šantićevih večeri poezije" na programu je veče Petra Božovića sa njegovom dramom "Čegović" koju će izvesti u atrijumu Vladičanskog dvora - navodi se u saopštenju.

U okviru programa manifestacije predviđena je i promocija zbirke pripovjedaka "Zanovijet" Olge Bikar, a knjigu će promovisati i Đorđe Dabarčić i Časlav Đorđević.

Program se nastavlja i u subotu, 8. oktobra, u Vladičanskom dvoru kada će svoju knjigu "Rat i mir u BiH" promovisati Mirjana Kusmuk. O knjizi će govoriti Nenad Novaković i Valentina Rupčić.

Istog dana SPKD "Prosvjeta" Nevesinje će organizovati veče "Nevesinje - druga Šantićeva kuća" koje će biti održano u Nevesinju sa početkom u 19 časova.

Predstavljanje knjige "Folklorno nasljeđe Srba u Bradini" autora Gorana Kovačevića održaće se u nedjelju, 9. oktobra, u 20 časova, takođe u Vladičanskom dvoru, a iste večeri biće prikazana prezentacija teksta "Slikarska domišljatost Filipa L. i Vronskog" autora Damjana Šantića.

Manifestaciju će zatvoriti pjesničko veče, 10. oktobra u Vladičanskom dvoru, gdje će pjesnici na simboličan način, stihovima, ukazati počast Aleksi Šantiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana