Kotor Varoš: Završena likovna kolonija

Srna
Kotor Varoš: Završena likovna kolonija

KOTOR VAROŠ - Likovna kolonija "Kotor Varoš 2020", na kojoj su učestvovali lokalni umjetnici, završena je danas predstavljanjem njihovih radova na gradskom trgu. Kolonija je imala za cilj da javnosti predstavi rad likovnih stvaralaca i podigne svijest o likovnoj umjetnosti u Kotor Varošu i okolini.

Domaćin ove manifestacije, diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić, rekao je da je kolonija postala jedan od zaštitnih simbola Kotor Varoša.

"Zadovoljni smo zbog činjenice da smo ugostili vrhunske domaće slikare, koji su stvarali djela u prirodi i obogatili fundus Galerije u Kotor Varošu", istakao je Čupić.

On je naveo da su umjetnici tokom trodnevne likovne kolonije imali zadatak da naslikaju po jedno platno.

"Nastale slike biće izložene u galerijskom prostoru kotorvaroške kino-sale krajem septembra. Izložba će biti prodajnog karaktera, a prihod će biti iskorišten za dalji razvoj umjetnosti na području opštine", rekao je Čupić.

Učesnici Likovne kolonije "Kotor Varoš 2020" bili su Eleonora Kuzmić, Ekatarina Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić, Teodora Jurić, Marija Župljanin, Sanela Popović, Željka Narić, Ivana Stamenković i Milica Mijatović iz Kotor Varoša.

Organizatori Likovne kolonije "Kotor Varoš 2020" su opština i Centar za kulturu, sport i informisanje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana