"Košare" u zastoju, svi se nadaju rješenju u medijaciji FCS

G.S.
"Košare" u zastoju, svi se nadaju rješenju u medijaciji FCS

BEOGRAD - Nenadano iskrsli problemi na snimanju filma "Košare" mogli bi biti rešeni posredovanjem Filmskog centra Srbije između producenta filma i reditelja Balše Đoga, 25. avgusta, a sam Đogo se nada da će poslije toga ostati reditelj ovog ostvarenja, a da će rasprava biti završena u korist ove izuzetne priče.

Prepirke između reditelja i producenata iz "Omega Prodakšn" traju već nekoliko dana, što na društvenim mrežama, što preko različitih medija, a Ðogo sada ističe da će se svi potruditi da se prevaziđu nesuglasice, kako bi se ovaj važan projekat završio.

“Nadam se i da će se novac namenjen projektu utrošiti na način na koji je to predviđeno u prvobitnim planovima, te da će ova priča o Košarama ipak ostati iznad svega”, kazao je Ðogo za Tanjug.

Iz Filmskog centra Srbije su potvrdili da su medijaciju zatražili reditelj Balša Ðogo i producenti iz “Omega Production”.

“Ona će se održati u Filmskom centru u utorak 25. avgusta u 12 sati. Ovo nije prva medijacija Filmskog centra Srbije. U podslednjih godinu dana bilo ih je nekoliko i do sada su sve uspešno završene. U interesu je svih, a posebno Filmskog centra Srbije, da se nađe prihvatljivo rešenje za obe strane, a pre svega da se zaštiti sam projekat filma ''Košare''”, kazao je direktor FCS Gordan Matić za Tanjug.

Rasprava je počela kada je Đogo na svom Fejsbuk profilu objavio da mu je od producenata stigao “ultimativni zahtev da promeni scenario i učini ga ''lakšim'' da mogu da se snime i film i serija za četiri-pet dana po epizodi”, na šta on, kako je rekao, nije želeo da pristane, a producenti Nemanja Mičić i Vladan Anđelković su na to odgovorili da su odlučili da prekinu dalju saradnju sa Ðogom i najavili da će predstaviti novog reditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana