Konkurs za Zlatnu sovu

M. P.
Konkurs za Zlatnu sovu

Istočno Sarajevo - Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo kao najveća izdavačka kuća u RS i za ovu godinu je raspisala konkurs za najbolji neobjavljeni roman u 2015. godini "Zlatna sova", koji je otvoren do 6. maja.

- Pozivamo istaknute pisce koji stvaraju na srpskom jeziku da se i ove godine prijave na naš književni konkurs. Književna nagrada "Zlatna sova" obuhvata plaketu, objavljivanje djela u tiražu od 1.000 primjeraka, te novčanu nagradu u iznosu od 7.000 KM, kao i 100 primjeraka odštampane knjige - saopšteno je iz Zavoda.

Kako su istakli, druga nagrada obuhvata objavljivanje romana u tiražu od 500 primjeraka, te autorski honorar u iznosu od 2.000 maraka, kao i 100 primjeraka romana. Treća nagrada obuhvata objavljivanje romana u tiražu od 500 primjeraka, kao i autorski honorar u iznosu od 1.000 maraka i 100 primjeraka odštampanog romana.

- Pravo učešća na konkursu imaju svi pisci koji stvaraju na srpskom jeziku pod uslovom da im roman nije objavljen u pisanoj i elektronskoj formi, kako na srpskom, tako ni na jednom drugom jeziku - istakli su iz Zavoda i naglasili da se svi detalji konkursa nalaze na njihovom internet sajtu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana