Koncert u duhu Dučićeve romantike

Ratomir Mijanović
Koncert u duhu Dučićeve romantike

Trebinje - Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jadranka Jovanović i operski solista Oliver Njego nastupili su pred trebinjskom publikom na zajedničkom koncertu koji je održan u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

Zaljubljenici u operu imali su priliku da u jednoipočasovnom koncertu uživaju u operskim arijama italijanskih, francuskih i ruskih kompozitora. Talenat i raskoš glasova ovih operskih pjevača posjetioci su nagradili dugotrajnim aplauzima.

- Publika je bila divna, mi smo se lepo osećali. Bilo je tu svega, i vrhunskog muziciranja i vrlo teških numera, zaista divno veče - rekla je Jovanovićeva.

Izrazila je posebno zadovoljstvo jer je publika prepoznala različitosti i nijanse koje su, kako je rekla, vrlo svjesno osmislili i predstavili trebinjskoj publici.

Bariton Njego kaže da su se odlučili za ležerniji program kako bi za svačije uvo bilo ponešto.

- Moj zadatak je bio da se "posvetim damama". Birali smo neke romantične note da zadovoljimo ženska srca i da malo probudimo emocije. Mislim da je sve bilo u duhu Jovana Dučića i u duhu njegove romantike - rekao je Njego.

Iznenadio se odzivom publike.

-  Nismo očekivali ovoliko publike, dobro je da ljudi vide da nije sve samo ono što je na Pinku, nego da ima dosta drugih vrednih i lepih stvari - istakao je ovaj solo pjevač.

Pomalo zanesen, kako kaže, zbog svevremenog Dučića, platana i ljepote ovog srpskog grada, mnogo voli da dođe u Trebinje.

- Izveo sam i "Pukni zoro". To je jedna aktuelna pesma koja podseća na povratak solunskih ratnika nakon proboja Solunskog fronta. Verujem da su ostale kompozicije dirnule sve one koji umeju da slušaju. One koji, ipak, ne umeju da slušaju moje pesme - njih je dodirnula Jadrankina kompozicija, pa sam siguran da je za svačije uho bilo ponešto - rekao je Njego.

Operski velikani nastupili su uz klavirsku pratnju Nevene Živković.

Koncert je održan u okviru Trebinjskih ljetnih svečanosti, pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

Autentičnost

Operska diva Jadranka Jovanović oduševila je prisutne njegovanom autentičnosti koju posjeduje još od samog početka svoje karijere. Gostovala je na operskim scenama Italije, Španije, Francuske, Brazila, Meksika, Japana, Portugalije (Lisabon), Irske, Engleske...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana