Koncert posvećen Đakomu Pučiniju u nedjelju u NPRS: Muzika između ljubavi i smrti

M. M.
Koncert posvećen Đakomu Pučiniju u nedjelju u NPRS: Muzika između ljubavi i smrti

BANjALUKA - Koncert “Pučini - između ljubavi i smrti”, biće održan u nedjelju na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, čime će biti priređen omaž velikom italijanskom kompozitoru Đakomu Pučiniju.

Kako je saopšteno iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, arije, duete, kvartete iz “Toske”, “Boema”, “Đani Skiki”, “Edgara” i “Madam Baterflaj” izvešće Albina Smajlović Tomić (sopran), Ivana Milinčić (sopran), Mladen Prodan (tenor) i Aleksandar Dragojević (bariton) uz kamerni orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske.

- Djela Pučinija neizostavna su na repertoarima svih operskih kuća svijeta. Koncert “Pučini - između ljubavi i smrti” mapiraće Narodno pozorište RS na listu kuća koje veličaju ime ovog kompozitora, ali i kuću koja radi na razvijanju muzičke scene u Srpskoj - saopšteno je iz NPRS o koncertu koji počinje u 20 časova, a kojim diriguje Dušan Vere Urošević.

Koncert je nazvan “Između ljubavi i smrti” jer su sve Pučinijeve kompozicije prožete tugom, koja počinje još od ranog djetinjstva.

Ovim koncertom počeće nova koncertna sezona Simfonijskog orkestra Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana