Koncert hora Viva voks u Bijeljini: Moć glasova vladala na sceni

Ljiljana Aleksić
Koncert hora Viva voks u Bijeljini: Moć glasova vladala na sceni

Bijeljina - A kapela hor, koji podiže muzičku prašinu gdje god da se pojavi, "Viva voks" iz Beograda održao je dva nezapamćena koncerta u bijeljinskom Centru za kulturu "Semberija".

Sala je dvije večeri zaredom bila prepuna euforične publike, a oduševljenje nakon koncerata nisu krili ni članovi hora, koji su se odmah nakon nastupa oglasili na društvenim mrežama.

Sudeći prema postovima i fotografijama, koje su na društvenim mrežama ostavljali, članovi grupe su željno iščekivali da nastupe pred bijeljinskom publikom, a karte koje su planule i odluka da bude održan i drugi koncert govore o tome koliko stanovnici Bijeljine obožavaju "Viva voks".

Članovi hora danima su na profilu, na društvenoj mreži "Fejsbuk", najavljivali da stižu u srce Semberije, a nakon koncerta održanog u nedjelju odmah su postavili fotografije.

- Draga Bijeljino, hvala vam! Bili ste sjajni domaćini, nadamo se da se vidimo uskoro - poručili su iz "Viva voksa".

Nastupi su održani u subotu i nedjelju uveče iako je prvobitno planiran samo nastup na Dan zaljubljenih. Publika je, kao i uvijek, plesala, pjevala i ovacijama pozdravljala hor, dok su oni izvodili klasik "Afrika" grupe "Toto", "Du hast" sastava "Rammstein", ali i neke modernije numere.

Dirigent hora Jasmina Lorin je istakla da je veoma zadovoljna prvim gostovanjem u Bijeljini i da su članovi hora oduševljeni gostoprimstvom Bijeljinaca.

- Za nas je svaki koncert važan i euforičan bez obzira na broj ljudi koji ga poseti. Šaljemo energiju publici i ona nam uzvraća istom merom i to je ono što je sastavni dio svakog našeg nastupa - rekla je Lorinova.

Prema njenim riječima, "Viva voks" je jedno divno društvo intelektualaca, ljekara, arheologa, istoričara, inženjera i pravnika koji se druže više od 15 godina.

Direktor Centra za kulturu Ljiljana Erkić istakla je da je gostovanje hora izazvalo nezabilježeno interesovanje publike u Bijeljini te da su karte za koncerte rasprodate već dva sata nakon puštanja u prodaju.

Održavanje koncerta sa 2.500 KM pomoglo je i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Podrška

Jasmina Lorin je istakla da hor "Viva voks" u sastavu ima 36 članova, ali da zbog privatnih obaveza ne nastupaju svi na svakom koncertu. Za ovu godinu "Viva voks" već ima 30 ugovorenih koncerata.

- Mi smo jedni drugima velika podrška o u mislima smo uvijek zajedno - kazala je Lorinova i dodala da je hor mješovitog sastava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana