Koncert Đorđa Milovanovića i Sonje Bobrek-Savić večeras u Banskom dvoru: Nastup kao susret sa suštinom

Milanka Mitrić
Koncert Đorđa Milovanovića i Sonje Bobrek-Savić večeras u Banskom dvoru: Nastup kao susret sa suštinom

BANjALUKA - Nakon uspješne koncertne sezone u godini koja je iza nas, u Banskom dvoru biće održan koncert na kojem će nastupiti Đorđe Milovanović (viola) i Sonja Bobrek-Savić (klavir).

Koncert će biti održan u vijećnici Banskog dvora, a počeće u 20 časova.

Violista Đorđe Milovanović naglasio je da je pripremio izazovan, ali u isto vrijeme i zaista lijep program za ovaj nastup pred banjalučkom publikom.

- Privukla me ta ideja da napravim vezu između lepote i izazova i da bih ispričao publici priču kroz moju vizuru, služeći se muzičkim sredstvima. Za svakog muzičara bi koncert trebalo da bude susret sa suštinom. A na tom putu će sa mnom biti Sonja Bobrek-Savić - kazao je Milovanović.

Milovanović je muzičko obrazovanje završio u Beogradu, gdje je 2012. godine diplomirao u klasi Ljubomira Milanovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

- Tokom studija pohađao je brojne majstorske kurseve od kojih izdvaja rad sa profesorom Dejvidom Takenom, kao i sa profesorom Vilfredom Štreleom (zamjenik vođe viola Berlinske filharmonije), a kao član kvarteta “Del Gesu” pohađa Internacionalnu ljetnju akademiju za kamernu muziku u Austriji. Nakon završenih osnovnih studija u Beogradu školovanje nastavlja u Esenu (Njemačka) na master studijama za kamernu muziku u klasi profesora Andreasa Rajnera - naveli su organizatori.

Bio je član Simfonijskog orkestra RTS-a, a tokom studiranja u Njemačkoj bio je član i brojnih drugih orkestara. Od 2019. godine je vođa viola Simfonijskog orkestra Mostar i kamernog orkestra “Muzikon” u Beogradu.

Pijanistkinja Sonja Bobrek-Savić muzičko obrazovanje stekla je u Banjaluci.

- U decembru 2010. godine, u velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, uz pratnju orkestra Udruženih akademija umjetnosti iz Banjaluke, Beograda i Sarajeva izvela je “Koncert u c-molu za dva klavira i orkestar” J. S. Baha. Isti koncert je izveden u aprilu 2011. godine, u koncertnoj dvorani Banskog dvora u okviru manifestacije “Dani Vlade S. Miloševića” - dodaju organizatori.

Iza sebe ima veliki broj javnih nastupa: kao solo izvođač, član kamernih sastava, te kao korepetitor. Od 2014. godine radi kao umjetnički saradnik - korepetitor na muzičkom odsjeku Akademije umjetnosti u Banjaluci.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana